Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Blokowanie niepożądanych akcji na forum

OnistDerFalke

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): OnistDerFalke
Propozycja dotyczy (tytuł): Blokowanie niepożądanych akcji na forum
Opis propozycji: Zdarzyło mi się otrzymać ostrzeżenie za przeoczenie jednej z informacji o wymaganym tytule wątku w dziale pochwał. Zostałem za to ukrany ostrzeżeniem. Jak najbardziej, po wczytaniu się w dokładne informacje zauważyłem, że kara została nałożona poprawnie (zgodnie z zasadami formalnymi wątku). Jednak takie podejście twórcy tych zasad do sprawy uważam za niepoważne i wzywam do wprowadzenia rozwiązania, przez które niezamierzone pomyłki użytkowników nie będą karane obciążeniami konta. 

Rozwiązanie jest proste:

• W przypadku, gdy wymagany jest konkretny wzór - wprowadzić osobne pola dla każdego podpunktu wzoru. Dopiero wówczas, gdy są one wypełnione w zły sposób - wprowadzać karę.
  • W przypadku, gdy w tytule postu wymagany jest nick członka administracji - zamienić textbox na dropdown z pozycjami do wyboru (w tym przypadku: listę członków administracji, których można pochwalić).
  • W przypadku, gdy poradnik musi zostać zatwierdzony przed dodaniem - nie tworzyć złożonych instrukcji/zasad, a jedynie zablokować użytkownikowi możliwość dodawania posta lub zezwolić na jego dodanie, ale pozostawić go ukrytym do czasu zatwierdzenia przez opiekuna forum.

Szanowna Administracjo, mamy XXI wiek, a technologie webowe nie są już niczym nowym i nadwyczajnym, a tym bardziej trudnym. Proszę nie karać graczy za tak nieznaczne przewinienia, ponieważ również jako twórcy forum macie w tym trochę winy. Stworzenie dropdowna lub ukrycie wątku to niecałe pół godziny pracy dla sprawnego dewelopera. Jednak poświęciliście ten czas na stworzenie zasad, na które użytkownik musi tracić swój czas i nawet jeśli je przeczyta, może coś przeoczyć, ponieważ jest tylko człowiekiem. Bardzo proszę o poważne podejście do mojej propozycji. Nie jest to z mojej strony złośliwość, a jedynie staranność, aby forum było miejscem przyjaznym dla użytkownika, ponieważ w tym momencie niestety przyjazne do końca nie jest.

Dodatkowe SS'y: Brak.

• Superka 1
  • Wow 1

W dniu 21.08.2022 o 15:11, OnistDerFalke napisał:

W przypadku, gdy wymagany jest konkretny wzór - wprowadzić osobne pola dla każdego podpunktu wzoru. Dopiero wówczas, gdy są one wypełnione w zły sposób - wprowadzać karę.

Wklejony i uzupełniony wzór, nazwa wątku - dwa podpunkty, których brak upoważnia Administrację Forum do nadania marginalnej blokady.

W przypadku, gdy w tytule postu wymagany jest nick członka administracji - zamienić textbox na dropdown z pozycjami do wyboru (w tym przypadku: listę członków administracji, których można pochwalić).

Jeśli chcemy napisać pochwałę na danego Administratora, to dokładnie znamy jego nick i zasługi, w końcu musiał się czymś zasłużyć, a jego działania zapadły nam w pamięć. Dodatkowo nie trzeba sztucznie pompować nowości, skoro wystarczy kilka kliknięć klawiatury.

W przypadku, gdy poradnik musi zostać zatwierdzony przed dodaniem - nie tworzyć złożonych instrukcji/zasad, a jedynie zablokować użytkownikowi możliwość dodawania posta lub zezwolić na jego dodanie, ale pozostawić go ukrytym do czasu zatwierdzenia przez opiekuna forum.

Instrukcje i zasady pozwalają na odsiew poradników, które nie mają racji bytu lub zwyczajnie są niepotrzebne. Proces zgłoszenia nie jest skomplikowany, wystarczy wysłać wiadomość do Opiekuna, który w krótkim czasie wyda werdykt lub poinformuje Gracza o konieczności naniesienia poprawek.

Szanowna Administracjo, mamy XXI wiek, a technologie webowe nie są już niczym nowym i nadwyczajnym, a tym bardziej trudnym. Proszę nie karać graczy za tak nieznaczne przewinienia, ponieważ również jako twórcy forum macie w tym trochę winy. Stworzenie dropdowna lub ukrycie wątku to niecałe pół godziny pracy dla sprawnego dewelopera. Jednak poświęciliście ten czas na stworzenie zasad, na które użytkownik musi tracić swój czas i nawet jeśli je przeczyta, może coś przeoczyć, ponieważ jest tylko człowiekiem. Bardzo proszę o poważne podejście do mojej propozycji. Nie jest to z mojej strony złośliwość, a jedynie staranność, aby forum było miejscem przyjaznym dla użytkownika, ponieważ w tym momencie niestety przyjazne do końca nie jest.

Nie dysponujemy nieograniczonymi zasobami i nie pracujemy tutaj na "pełen etat", tylko dobrowolnie wykonujemy nasze obowiązki i niekiedy inne sprawy przybierają wartość priorytetową. Kary na Forum w większości są marginalne i nie obciążają użytkowników znacznymi represjami, tylko przypominają im, że należy uważnie podejść do tematu, nad którym pracują.

GIF briefcase vincent vega fumando - animated GIF on GIFER - by Frostsmasher

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...