Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

MajonezoPL

MajonezPL

Wyróżnione odpowiedzi

Nick: MajonezoPL
Nick Administratora, który wydał karę: xkitka
Kiedy to się stało?: Około 21:00   24.05.2022
Opis sytuacji: 

Witam, grając około 21  została usunięta moja działka jak i 2 beacony, ponieważ na działce zbudowałem krematorium takie samo jakie miałem na poprzedniej edycji, miałem dodatkowo na działce flage niemiec i hymn niemiec po niemiecku w opisie działki - Deutschland Deutschland uber alles - https://pl.wikipedia.org/wiki/Hymn_Niemiec  

Co nie spodobało się TYLKO dla XKITKA .  Napisała abym zmienił opis działki po czym zapytałem jej dlaczego wiec odpisała, że to nie stosowne więc zmieniłem link https://imgur.com/a/Ieba873

Nie zostałem poinformowany o niczym i patrzę nagle moja działka została usunięta i usunęło 2 beacony bo były na łączniku

Na ts3 gdy poszedłem na dyżurke to odpowiedziała mi że propaguje nazizm mimo że nie miałem ani swastyk itd tylko niemiecką flage i hymn.

To jest propagowanie nazizmu. U mnie nic takiego nie miało miejsca. Tej pani musi coś źle kojarzyć poprostu z niemcami, dlatego chyba bo inaczej nie mogę tego ująć.

"Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2."

Edytowane przez MajonezPL
  • Superka 2

Nie mogę nic więcej dopisać, ponieważ cisu i Bartek wszystko ładnie opisali, a ban jest bardzo śmieszny i nie na miejscu XD. Po mimo, że Kitka to osoba z zarządu, powinna dopytać się np. Oskara lub Kazociaka czy może sobie pozwolić na usunięcie za takie coś działki. Chyba, że naprawdę padło to pytanie do któryś z tych osób, to trochę będzie śmiech na sali .

odwołanie jak najbardziej do zaakceptowania. I powodzenia w odzyskaniu wszystkiego.

• Superka 2

IMG_20220206_172217.jpg

Zrzut_ekranu_2024-03-13_030426.png

• HeadAdmin
HeadAdmin

Dla wszystkich miłośników obecnej Republiki Federalnej Niemiec chciałbym tylko przypomnieć, iż wymieniany przez Was zwrot nie jest oficjalnym hymnem Niemiec.  Oficjalnie jest nim 3 zwrotka Pieśni Niemców. zaczynająca się od "Einigkeit und Recht und Freiheit"  . To, co drogi @Bartek napisałeś mija się z prawdą, gdyż cała treść Pieśni Niemców była oficjalnym hymnem III Rzeszy Niemieckiej. III Rzesza wypaczyła znaczenie słów pierwszej zwrotki, zaczynającej się od słów "Deutschland, Deutschland über alles"  nadając im nazistowski wydźwięk. Dlatego też publiczne śpiewanie pierwszej i drugiej zwrotki częstokroć jest źle widziane. To, że praktycznie każdy Niemiec zna tekst tego utworu wynika z tego iż jest on tekstem literackim omawianym w szkole (podobnie jak u nas np. jest takim tekstem Rota czy Bogurodzica). Co nie zmienia faktu iż pierwsza zwrotka traktowana jest jako nawiązanie do tradycji nazistowskich Niemiec.

Z tego co pamiętam ( jeżeli się mylę to przepraszam). ale na tamtej edycji gracze posiadali samo krematorium, bez opisu działki czy też flagi Niemiec. Co do samego  krematorium; tutaj drogi @Bartek kolejna pomyłka, krematoria w czasie nazistowskich Niemiec były narzędziem masowej eksterminacji, więc zarówno mogą kojarzyć się ze spalaniem Ciał i pochówkiem ich w urnach, ale nie widzę powodu by nie miały kojarzyć się właśnie z narzędziem masowej zagłady. Tutaj nie ma wartości domyślnej: dopóki nie zostanie sprecyzowany rodzaj krematorium, dopóty można obie jego wersje traktować jako prawdopodobne.

Obecna flaga niemiecka samodzielnie nijak nie może być brana pod uwagę jako narzędzie propagujące, czy też nawet wzmiankujące o nazizmie. Jednak flaga niemiecka w połączeniu z wspomnianymi przeze mnie krematorium i początkiem hymnu III Rzeszy daje bardzo mieszane odczucia odnośnie stosunku właściciela do nazizmu. Nie wiem, czy działka została specjalnie tak zbudowana, żeby sprawdzić granicę do jakiej gracze mogą się bez konsekwencji posuwać stosując różnego rodzaju nawiązania i insynuacje, czy też po prostu poprzez zignorowanie pewnych faktów i powiązań, a celem było wyrażenie proniemieckich uczuć. Po Waszych wypowiedziach wnioskuję ( i mam nadzieję, że taka prawda jest) , że ta druga opcja jest prawdziwa. Dlatego też, co do zwrotu działki jestem NEUTRALNY, a jako ,że beacony są efektem pracy kilku osób jestem za ich oddaniem.

• Superka 7

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

• HeadAdmin
HeadAdmin

Odwołanie postanowiliśmy akceptować.

Przywrócimy ci działkę wraz z itemami, jednak usuwamy z niej krematorium i flagę niemiecką, twój opis działki też nie może posiadać niemieckiego hymnu. To, co zrobiłeś na swojej działce, kojarzy się jednoznacznie i każdy wie co miałeś na myśli budując takie rzeczy. Nie wiem, czy miało to na celu sprowokować nas administracje, że ominąłeś regulamin czy fakt głupiego poczucia humoru. Pamiętaj, że będziemy obserwować twoją działkę i jak dalej będziesz zamieszczać rzeczy prowokacyjne zostanie ona bezpowrotnie usunięta. 

• Superka 6
  • Like 2

• HeadAdmin
HeadAdmin

Administracja zdecydowała, że można zdjąć blokadę!

Miłej gry!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...