Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Odwołanie Wifibad1

Rahim

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: Wifibad1
Nick Administratora, który banował: XxOskar, 
Kiedy to się stało?: 8.05.202
Opis sytuacji: (Wszystko się działo na discordzie). 
Zaczeło się to 30 marca, na serwer wszedł nowy event "struktury na surowcowej", minął dzień eventu, znaleziono na serwerze 2 struktury, pytałem się na /pomoc czy została jakaś struktura, Mod o nicku Alicjja, odpowiedziała mi "Nie rozumiem pytania", więc napisałem ponownie i dostałem kilku krotnie tą samą odpowiedź aż dostałem upomnienie za "spam na /pomoc", zdenerwowałem się, spytałem się z jakiego powodu dostałem upomnienie, a moderatorka odpowiedziała "za spam", więc napisałem do niej na /msg że jest ........ I dostałem bana na 24h, słuszny ban ze strony moderatorki. Zacząłem  obrażać i śmiać się z niej. Siedziałem sobie na facebook'u realcrafta, przeglądywywałem komentarze każdego posta i zauważyłem komentarz alicjii, weszłem na Jej profil i zrobiłem screen shot'a, miałem zapisany, wysłałem do Osoby której ufałem, a jednak 😕, zostałem ukarany 3 razy za obraze administracji, a później perma. Wtedy zacząłem inaczej się odzywać do administracji, ale na serwer discord'a przyszła osoba, o nicku "Anielka", dogadywywałem się na początku z Nią, wszystko było dobrze, aż pewnego dnia, Jej kolega też wszedł na serwer, nick jest zbędny, wiadomo o kim mowa, miałem z Nim kłótnie, wyzywanki itd. Ale za każdym razem Nasza kłótnia kończyła się na warn albo mutem, tydzień temu dostałem muta na 3 dni, za "brak szacunku", zgadzam się z tym mutem, odzywałem się do niego niestosownie regulaminu, po mucie, ignorowałem jego wiadomości w Moją strone. Anielka czasem próbowała mnie prowokować, nie wychodziło Jej to, aż pewnego dnia napisała na chacie głównym "Siema simp", myślałem że wiadomość była skierowana w stronę Michociaka, bo  prowadziła z nim konwersacje, a jednak to było do Mnie, bo dzień przez napisałem do Niej "ładne masz włosy" nie pamiętam precezyjnie co napisałem, Ona odpisała "a Ty nie", (temat  kontynuował się o stalkingu, więc zablokowałem wiadomości w Moją strone i tak się skończyło z Anielką). Nie pisała nic że Jej przeszkadza że to Ją urazi czy coś, (wulgaryzm jest, więc nie mogę zacytować to co pisała), grałem sobie spokojnie te 2 dni edycji, nie dostałem ani jednego warna, żaden mute, grałem sobie spokojnie, w nocy dostaje informacje "ktoś zrobił na Ciebie skargę), właczyłem forum i przeczytałem to co napisała oraz dowody, dostałem bana na 7 dni (na discordzie) za to że Jej zdjęcie profilowe wysłałem, po 30 minutach, "Edytowano" i pisało "Mam dowody że udostępniał dane osobowe Administratora, ale ss nie mogę wysłać bo widać dane Admina", Tak, zgadza się, udostępniłem Alicji facebook, (Jak będzie potrzeba, to napisze komu wysłałem), na początku myślałem że fake dowód, Anielka jest wszystkiego zdolna, potwierdzenia do teraz nie dostałem, rozmawiałem z Administracją, upewniłem ich że poprawie Moje zachowanie. Wiem że Moje zachowanie jest nieadekwatne, rozmawiałem z znajomymi którzy grają na realcrafcie, powiedzieli mi żebym nie wchodził w żadne konflikty oraz kłotni, robiłem to, widać to po Moich /stats, widziałem komentarze pod skargą, nie chciałem się z nikim kłócić, bo to prawda to co pisano tam, próbuje robić to co mogę i nie wyzywać nikogo, wychodzi mi to dobrze w tych ostatnich 2 dniach (Moim zdaniem). Żałuje Moje zachowanie, gdybym mógł dostać drugą szanse, byłbym wdzięczny.

Przeprosiny:
Chciałbym przeprosić dużo osób, szczególnie Administracje i Anielke.

Alicje chciałbym przeprosić z powodu, obrazy, udostępnianie dane osobowe, chamskie odpowiedzi z Mojej strony. Przeprosiłbym Cię prywatnie ale blokujesz wiadomości 😕
Anielka, przepraszam za, udostępnianie Twoje zdjęcie, obrażanie Cię, niepoprawne opinie na Twój temat.

Przepraszam wielu użytkowników, za długo by mi zajeło by napisać wasze nicki hah, więc przepraszam Was wszystkich razem, za Moje zachowanie, obrazę i chamskie odzywki.

Życze miłego wieczorku, cya

Screen bana: Screenshot_from_2022-05-08_19-57-29.png

Edytowane przez Wifibad1
  • Superka 2
  • Przytulas 1
  • Nie ośmieszaj się 3

giphy (5).gif

Jestem na nie

Twoja "druga szansa" była po pierwszym twoim banie, nie wykorzystałeś jej tak jak i następnych które miałeś. Nikt ci nie uwierzy, że zmienisz swoje zachowanie bo gdybyś chciał to zrobić to nastąpiłoby to wcześniej. mam nadzieje cytując klasyk, że "już więcej z nami nie zagrasz" pozdrawiam

• Superka 4

qRoFuaR.gif

4 minuty temu, Zajonc napisał:

Jestem na nie

Twoja "druga szansa" była po pierwszym twoim banie, nie wykorzystałeś jej tak jak i następnych które miałeś. Nikt ci nie uwierzy, że zmienisz swoje zachowanie bo gdybyś chciał to zrobić to nastąpiłoby to wcześniej. mam nadzieje cytując klasyk, że "już więcej z nami nie zagrasz" pozdrawiam

Wszystkie dowody maja wiecej niz 2 tygodnie ;), nie mogło to byc "druga szansa", bylo to druga szansa nie wyzywania Administacji 

Edytowane przez Wifibad1

giphy (5).gif

1 minutę temu, Zajonc napisał:

Co z tego, że mają więcej niż dwa tygodnie skoro i tak to zrobiłeś XDDDDD znowu tłumaczysz się swoim dennym argumentem

Nie tłumacze się, Ban był drugą szansą na nie wyzywanie Administracji

giphy (5).gif

Dostajesz bana bo robisz coś źle - póki ban jest aktywny wyciągasz wnioski co zrobiłeś i starasz się zmienić

Interpretujesz to tak samo jak to że chat na discordzie jest chatem do minecrafta 

Nie odpisuj już bo się pogrążasz jeszcze bardziej 

• Superka 2
  • Nie ośmieszaj się 1

qRoFuaR.gif

6 minut temu, michociaak napisał:

Przepraszasz wszystkich, ale jednak każdy kto napisze na nie tylko się ośmiesza. Wydaje mi się że to oczywiste, odwołanie napisałeś byle by napisać, jak najwięcej bzdur i nadzieja, że ktoś uwierzy w ten kit. Na NIE

image.png.cafe33fc9591fb3aa6c85c0ede15010e.png

Nie daje każdemu ;), daje tylko pod bezsensowymi komentarzami

Edytowane przez Wifibad1
  • Nie ośmieszaj się 1

giphy (5).gif

na nie 

Trzymałam cie na pewnym dystansie od razu ponieważ dostałam wcześniej wiadomości żeby się z tobą nie zaprzyjaźniać i zostały mi podane dowody jak się odzywasz do innych. Myśle ze to ty pierwszy próbowałeś kogos sprowokować a czy to ci wychodziło czy nie to zostawiam tobie. Jeśli miałabym kogos sprowokować to serio z jakiegoś konkretnego powodu a nie błachego. Z kolega @michociaakpo twoim stylu pisania widzieliśmy ze próbujesz się podlizać każdej wiec „simp” to trafne określenie. Jeśli nie pamiętasz precyzyjnie co napisałeś to ja ci mogę w jednym skrócie napisać ze napisałeś do mnie o moim profilowym a jak ci napisałam cos o twoim to można było zauważyć fakt ze przestraszyłes się ze mam twoje dane wiec nie jestes już taki anonimowy. Napisałam tobie ze ja z twoimi danymi nic nie zrobię bo nie jestem taka jak ty a ty mi napisałeś ze nie masz co zrobić z moim profilowym bo jestem ładna. Jednak miałam racje bo jak się później okazało rozesłałes moje profilowe i tak samo dane administratora. Nie za bardzo rozumiem co miałeś na myśli pisząc „Nie pisała nic że Jej przeszkadza że to Ją urazi czy coś, (wulgaryzm jest, więc nie mogę zacytować to co pisała),” ale to pominę. Warto dodać ze bana za rozesłanie mojego profilowego miałeś przed napisaniem skargi bo czytając to co napisałeś odniosłam wrażenie ze niby napisałam skargę i w tym samym momencie czyli o godz około 24 dostałeś bana za rozsyłanie zdjęć. Czuje ze ostatnie zdania napisałeś tak jakbyś był na spowiedzi a zarazem tak jakby to tylko miały być słowa „rzucone na wiatr”. 

// Nie chce pisac kolejnego komentarza wiec edytuje ten. Typie najpierw napisałeś ze ban nie był druga szansa a później znowu napisałeś ze ban był druga szansa wiec się zastanów jak uważasz.

Edytowane przez Anielkaa
  • Superka 1

PWWP.PNG.74069d0d9c1cdb32997b9d396204abbc.PNG

2090476355_Beztytuu.png.6ed05804ad8eec6996408e301f5efbd2.png

i see forever in your eyes..

i feel train to you 

26 minut temu, Anielkaa napisał:

na nie 

Trzymałam cie na pewnym dystansie od razu ponieważ dostałam wcześniej wiadomości żeby się z tobą nie zaprzyjaźniać i zostały mi podane dowody jak się odzywasz do innych. Myśle ze to ty pierwszy próbowałeś kogos sprowokować a czy to ci wychodziło czy nie to zostawiam tobie. Jeśli miałabym kogos sprowokować to serio z jakiegoś konkretnego powodu a nie błachego. Z kolega @michociaakpo twoim stylu pisania widzieliśmy ze próbujesz się podlizać każdej wiec „simp” to trafne określenie. Jeśli nie pamiętasz precyzyjnie co napisałeś to ja ci mogę w jednym skrócie napisać ze napisałeś do mnie o moim profilowym a jak ci napisałam cos o twoim to można było zauważyć fakt ze przestraszyłes się ze mam twoje dane wiec nie jestes już taki anonimowy.w jak uważasz.

Nie przestraszylem sie, nie mialem wplywu prawie na to. Pamietaj ze jestes na forum i jak piszesz do pewnej Osoby to z duzej litery

giphy (5).gif

Według mnie trochę za wcześnie jest aby dawać drugą szansę. A tak po za tym sprawy serwera to sprawy serwera a sprawy prywatne idą inną drogą i myślę że powinieneś trochę posiedzieć na banie i pomyśleć że nawet "zaufanym" osobom nie można ufać 🙂

Do odrzucenia 

Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę 

• Superka 1

2021-11-03_19_58_38.png.3da78e422a7512b84defa75e572c77e6~2.png

Na tak, jako brat wifibad1 mogę zapewnić, że on się  ogarnie. Będę go pilnował. Fajnie by było gdyby zmniejszono karę. 

Edytowane przez Prouser
  • Haha 1

Zdecydowanie na NIE.

Gracz jest po kilku banach zarówno w minecrafcie, jak i na discordzie. Nie wykazał żadnej poprawy, a przeprosiny to może sobie napisać każdy. Z resztą - wifi nie jest wiarygodny i ma już długą historię nieszczerości, podlizywania się i nawet tego przesyłania danych, które zostały mu przekazane w zaufaniu. Myślę też - a nawet jestem prawie pewna - że nie przeprosiłbyś, gdyby nie ten ban. Ba, nawet się wykłócałeś o swoją rację pod skargą.

Może i byłeś pomocny dla kilku graczy, szanuję to - ale jeśli komuś pomożesz, a komuś innemu naplujesz w twarz to to się nie zeruje. 

Oczywiście, wierzę w dawanie kolejnej szansy, tak, ale jest na to zdecydowanie za wcześnie i być może potrzebujesz przerwy od serwera, skoro dosłownie chciałeś zniszczyć psychicznie losową osobę z internetu, której nie polubiłeś (tj. Alicjja). Nie mam nic do tego, że kogoś nie lubisz (duh, to normalne, nie da się każdego lubić i być lubianym przez wszystkich), ale chciałeś się posunąć do czynu który jest karalny nawet w polskim prawie (m.in. Kodeks Karny, artykuł 190a paragraf 1 i - nie daj Boże - paragraf 3).

Według mnie ban jest jak najbardziej uzasadniony, a Ty potrzebujesz pracy nad sobą (i nie mówię tego złośliwie - każdy z nas popełnia błędy, ale ważne by je zauważyć i dążyć do ich naprawienia). Praca nad sobą to nic złego i życzę Ci, abyś zreflektował się nad swoim zachowaniem i nie popełniał podobnych błędów w przyszłości.

Edytowane przez xDeeline
musiałam coś dopowiedzieć
  • Superka 3
  • Nie ośmieszaj się 1

xQH.gif.68353e29cafb9014fdd2e8f2492f980f.gif

Więc tak..

Jak widać blokada została skrócona do 2 miesięcy, natomiast rozumiem każde Wasze zdanie odnośnie odrzucenia odwołania z racji wybiegania działań Wifibad1 poza ramy serwerowe i sam osobiście byłem za jego odrzuceniem, natomiast po rozmowach zdecydowałem o skróceniu blokady i daniu tej przysłowiowej 'drugiej szansy' wiedząc, że drugą nie jest. Wifibad1, miej na uwadze to i wspomnę to jeszcze później, że limit szans zostaje wykorzystany. Skrócenie dotyczy tylko i wyłącznie serwera Minecraft. Rozmawiałem z kilkoma osobami z Administracji odnośnie tego, bo nie była to prosta decyzja i postanowiłem skrócić blokadę na właśnie 2 miesiące, aby Wifibad1 miał czas ma przemyślenie tego co robił, zrobił i zamierzał zrobić i nie został bez kary. Mam również nadzieje, że słowa napisane w odwołaniu są szczere i udowodnisz nam to za kilka miesięcy.
Uważam, że decyzja została podjęta rozsądnie i Wifibad1 mam nadzieję, że dogłębnie przemyślisz swoje zachowanie i zdasz sobie sprawę z tego co zrobiłeś i wyeliminujesz takie postępowanie w przyszłości. Chcemy, abyś za te 2 miesiące pokazał nam, że Twoje słowa napisana w odwołaniu są prawdziwe. Miej również świadomość tego, że nasze zaufanie również ma granice i kolejne takie działania nie będą w taki sposób rozpatrzone, a kara może być i z pewnością będzie większego kalibru, bo nie jest to zabranie komuś kwiatka z działki, a poważny czyn udostępniania danych innej osoby bez jej zgody - mam nadzieje, że widzisz różnicę.

Decyzja nie była łatwa i mam nadzieję, że zostanie uszanowana przez graczy jak i przez samego Wifibad1 co mam nadzieje, że pokaże za 2 miesiące. 

• Superka 4
  • Thinking 2

image.png.b7bfc30b280605c9e35cbc2e863fe916.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...