Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

jnk
Wiadomość dodana przez jipsyy,

Otrzymujesz ostrzeżenie 5% za niezastosowanie wzoru lub tematu wątku.

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: jnk
Nick osoby oskarżonej: knajef
Miejsce wydarzenia: chat na serverze????
Data i godzina wydarzenia: 22/04/22 godz w okolicach 23:15-23:55 - pewnie nie bedzie problemu znalezc w logach sprzed 1 dnia
Opis sytuacji: Ciezko to opisac. Glownym czynnikiem tego kto bedzie winny jest wiek i zdrowy rozsadek administratora. Ja gram na tym serwerze ok lacznie z przerwami dluzszymi ok 4h, a juz zdazylem zauwazyc jak 'Panowie' vipowie czuja sie na serwerze. Prawie jak bogowie. Dajcie mi logi od 15 to znajde z 30 zdan takich ktorych by normalny czlowiek nie wypowiedzial ze wzgledu na strach przed banem. Tak sie składa ze ja tu dopiero zaczalem grac a juz zostalem zaatakowany przez wielce SVIPA ktory go kupil za pieniadze (domyslamy sie czyje) i planuje wprowadzic swoj lad i porzadek. Zostalem łacznie obrazony 3 razy. Mam niestety tylko 1 screena ktorego ponizej zamieszcze ale logi mysle ze rozwieja watpliwosci. Ja, zebysmy mieli swiadomosc tego, rowniez nie zachowalem sie wzorowo, ale to ja bylem osoba zaatakowana i do tego obrazona, rowniez po mojej ŚP matce. Smiem przypuszczac ze w Londynie lecac do Polski zostawilem wiecej pieniedzy niz omawiany knajf chociaz nie o tym chcialem pisac.
Po ponad 4 latach ciezkiej ale dostatniej pracy dostalem wymarzony, dlugi, bo 2miesieczny urlop i postanowilem go chociaz czesciowo spozytkowac na rozrywce w grze miedzy innymi minecraft. Na serwerze gdy kłóciłem sie z knifem nikt nie dowierzal ze mam 30 lat i gram w MC, do tego zarzucono mi ze powinienem przestac grac i znalezc prace jak i dziewczyne mimo ze mam jedno i drugie a takze wiele wiecej. Nie kazdy gracz 20lat+ to niedorozwinieta kreatura, prosze was spolecznosc wezdzie to do wiadomosci bo taki gracz ktory zaczyna grac moglby byc waszym rodzicem, albo waszym szefem ktory zarabia 400% waszej pensji. A czemu by nie? 
Bardzo prosze o przytemperowanie pana noża po and z 'e' przed ostatnia litera. Dostalem pare wiadomosci ze dobrze mowie i zebym napisal o tym na forum. Nawet jak mnie nikt nie poprze to same slowa 'Pana' noza sa wystarczajace zeby go zbanowac na dlugi czas, no ale tak... Zaplacil te pare smoczych monet i jest juz teraz lepiej traktowany ode mnie ktory nie wiadomo ile by wydal w ta gre (i to jak bym wydawal to swoje ciezko zarobione pieniadze), poniewaz muta dostalismy obaj na 30min mimo ze ja nie pisalem nic obrazliwego!! co najwyzej sklaniajacego do reflekcji, dlatego jeszcze raz prosze o logi.
Prosze administracje zeby na spokojnie przeanalizowala temat bo mi nie chodzi absolutnie o udowodnienie mojej racji a raczej ukazanie problemu przeVIPow ma serverze.
Niestety mam tylko 1, ostatni screen z afery takze tylko jego zamieszcze

Dowody:

knajfze.jpg

Edytowane przez jipsyy
  • Thinking 1

Po pierwsze zacznijmy od tego, że całą kłótnie zacząłeś ty. Prowokowałeś graczy swoją gadką, nie pytany odpowiadałeś za innych, wtrącałeś sie gdzie tylko siędało, szukając nieumiejętnie atencji i robiłeś to pare razy, za ostatnim razem ci odpowiedziałem żebys łaskawie się przestał odzywać. Wywyższałeś sie nad kazdym z graczy jaki to ty nie jesteś dojrzały a pierwszy wjechałeś mi na rodziców (jak będzie trzeba to znajde w logach)  Muta dostaliśmy słusznie, było polecenie o zaprzestaniu to ciągnąłeś to dalej a ja nie będe jak inni gracze i nie będe Ci pozwalał żebyś jechał każemu po ambicjach. Nawet teraz (00:54) nadal piszesz na czacie i próbujesz wyciągnać coś ze mnie zebym dalej Ci odpowiadał. Jak mam zostać zbanowany to proszę żeby ten pan również podzielił mój los, chociaz nie zgadzam sie z banem dla mnie  + jest to moja pierwsza taka sytuacja.

2022-04-23_00.56.53.png

• Superka 1

4 minuty temu, knajef napisał:

za ostatnim razem ci odpowiedziałem żebys łaskawie się przestał odzywać. Wywyższałeś sie nad kazdym z graczy jaki to ty nie jesteś dojrzały a pierwszy wjechałeś mi na rodziców (jak będzie trzeba to znajde w logach) NO TO DAJESZ, ZNAJDZ MI TO JAK 'LASKAWIE PISALES ZEBYM PRZESTAL SIE ODZYWAC. ZRESZTA TY NIE MASZ MOZLIWOSCI PRZEGLADANIA LOGOW WIEC O CZYM MY CHLOPIE GADAMY???
DO MOICH WYPOWIEDZI PEWNIE NIESLUSZNIE WYPOWIEDZIANYCH ODNIOSLES SIE RAZ. JEDEN JEDYNY RAZ WIEC NIE ROB Z SIEBIE BOHATERA. NAPISALES 'DO KOGO TO BYLO' A JA NA TO ZE POWIEDZMY ZE DO CIEBIE POMIMO ZE TWOJ NICK PIERWSZY RAZ NA OCZY WIDZIALEM

ODNIESIENIE DO RODZICOW? NO TO DAWAJ DALEJ SZUKAJ KTO NA CZYJA MATKE WJECHAL PIERWSZY ) I W SUMIE JEDYNY) MAM NADZIEJE ZE RANO WSTANE I BEDA SCREENY ALBO SCRYPTOLOGI Z ROZMOWY

Muta dostaliśmy słusznie, było polecenie o zaprzestaniu to ciągnąłeś to dalej a ja nie będe jak inni gracze i nie będe Ci pozwalał żebyś jechał każemu po ambicjach. Nawet teraz (00:54) nadal piszesz na czacie i próbujesz wyciągnać coś ze mnie zebym dalej Ci odpowiadał. Jak mam zostać zbanowany to proszę żeby ten pan również podzielił mój los, chociaz nie zgadzam sie z banem dla mnie  + jest to moja pierwsza taka sytuacja.

JAKIE POLECENIE O ZAPRZESTANIU? OD KOGO? OD GRACZY KTORZY MNIE JECHALI RAZEM Z TOBA ZA TWOJA APROBATA? JA NIE WIEM KTO JEST ADMINEM A KTO NIE A FAKTYCZNIE CZESC GRACZY MOWILA ZE ZEBYSMY SIE ZAMKNELI TYLKO JA W PRZECIWIENSTWIE DO CIEBIE NIE OBRAZALEM CIE TYLKO DELIKATNIE KPILEM Z CB

0:54 TAK NAPISALEM DO CB A TY TYLKO CZEKALES ZEBY ZROBIC SS HAHAHAHAHA NIE ZAPOMNIJ DODAC ZE MNIE 'OZNACZYLES' WYDAJE MI SIE ZE JAKO KTOS WYZEJ POSTAWIONY NIZ ZWYKLY GRACZ TEKSTEM @POWODZENIA A JA SAM WCZESNIEJ PRZEZ 10MIN CI PISALEM ZEBYS SIE ODNIOSL DO MOJEJ WIADOMOSCI NA FORUM CO CI ZAJELO SPORO CZASU ALE NIE WAZNE. JAKO DOROSLA OSOBA NAPISALEM CI ZE JEST TEMAT NA FORUM O TB I ZEBYS SIE ODNIOSL, TAK ROBIA DOROSLI. KIEDYS MOZE SIE NAUCZYSZ

2022-04-23_00.56.53.png

Zgadzam się w 100% z Panem knajef, jnk to persona która lubi prowokować. Nie słuszny byłby ban za to. Gram z Knajef od dłuższego czasu i mogę  powiedzieć, że bardzo rzadko używa przekleństw czy wyzwisk. 

Edytowane przez Prouser

16 godzin temu, jnk napisał:

Glownym czynnikiem tego kto bedzie winny jest wiek i zdrowy rozsadek administratora.

(to jest do tego pierwszego cytatu, nadal nie nauczyłem się jak usunąć cytat)
Nie, nie zależy od wieku i rozsądku danego administratora, który będzie rozpatrywał tą skargę.
Jakbyś nie wiedział, myślę, że każdym serwerze jest takie coś, jak regulamin serwera, jest też taryfikator mc, więc chyba wiadomo jaką gracz może otrzymać karę, za to co napisał.

Ja gram na tym serwerze ok lacznie z przerwami dluzszymi ok 4h, a juz zdazylem zauwazyc jak 'Panowie' vipowie czuja sie na serwerze. Prawie jak bogowie.

Yyy nikogo nie interesuję ile grasz na serwerze?
A co do "poczuwania" się graczy z rangami Svip/Vip, zależy to tylko od danej osoby.
Ja rozumiem, że myślisz iż każdy gracz, który ma Svipa jest jakoś "lepszy"? Nie w żadnym przeciwieństwie nie jest lepszy, to jak dany gracz z Svip'em się zachowuję, zależy tylko od niego, zachowuję się kulturalnie lub wulgarnie.
Też kiedyś miałem Svip'a, zachowywałem się wulgarnie i nie myślałem, że jestem jakoś lepszy. Teraz po roku grania się ogarnąłem i umiem zachować kulturę itp. (Chociaż mam Svip'a nie zachowuję się jakoś, jakbym był lepszy od normalnych graczy).

Dajcie mi logi od 15 to znajde z 30 zdan takich ktorych by normalny czlowiek nie wypowiedzial ze wzgledu na strach przed banem.

od 15? minut godzin 15:00? wez pisz jaśniej 
Co do banów, gracz, który piszę coś, a wie, że łamie regulamin, to jego sprawa ,wie co robi, może najwyrazniej specjalnie tak robi?
Naprawdę masz (chyba) 30lat i nie umiesz logów sprawdzić, (widać że masz te 30lat).
Poradnik do logów masz w linku od @Bartek, więc jak coś znajdziesz edytuj i wstaw je.
Pamiętaj też, że pisząc skargę na gracza, musisz przedstawić ss'y z całej sytuacji, a nie rozpisać rozprawkę, w której są tylko słowa, (administracja jest od rozpatrywania, a nie od szukania logów, na twoje widzi misie)

zostalem zaatakowany przez wielce SVIPA ktory go kupil za pieniadze (domyslamy sie czyje) i planuje wprowadzic swoj lad i porzadek.

Czy naprawdę człowiek wulgarny musi być dzieckiem? "Domyślamy się czyje" może chodzi do pracy i są to jego pieniądze, robi z nimi co chce, od razu muszą rodzice dać?
Zostałeś zaatakowany przez Svip'a? na ss widać, że sam go prowokujesz, więc w czym problem?
Uwierz knajef to nieszkodliwy gracz, znam graczy, którzy zachowują się jeszcze gorzej od niego, jakbyś poszedł (z niektórymi) na vc nie odezwałbyś się ani słowem..

Zostalem łacznie obrazony 3 razy. Mam niestety tylko 1 screena ktorego ponizej zamieszcze ale logi mysle ze rozwieja watpliwosci.

Jak nie umiesz korzystać z logów, było robić od razu ss'y, bo administracja na twoje życzenie nie będzie ci szukać logów, które to ty powinieneś zamieścić.

Ja, zebysmy mieli swiadomosc tego, rowniez nie zachowalem sie wzorowo, ale to ja bylem osoba zaatakowana i do tego obrazona, rowniez po mojej ŚP matce. Smiem przypuszczac ze w Londynie lecac do Polski zostawilem wiecej pieniedzy niz omawiany knajf chociaz nie o tym chcialem pisac.
Po ponad 4 latach ciezkiej ale dostatniej pracy dostalem wymarzony, dlugi, bo 2miesieczny urlop i postanowilem go chociaz czesciowo spozytkowac na rozrywce w grze miedzy innymi minecraft. Na serwerze gdy kłóciłem sie z knifem nikt nie dowierzal ze mam 30 lat i gram w MC, do tego zarzucono mi ze powinienem przestac grac i znalezc prace jak i dziewczyne mimo ze mam jedno i drugie a takze wiele wiecej. Nie kazdy gracz 20lat+ to niedorozwinieta kreatura, prosze was spolecznosc wezdzie to do wiadomosci bo taki gracz ktory zaczyna grac moglby byc waszym rodzicem, albo waszym szefem ktory zarabia 400% waszej pensji. A czemu by nie? 

Nie zachowałeś się wzorowo, bo zaczynałeś, zostałeś wyzywany wyłącznie przez swoją głupotę i prowokację drugiego gracza.
Kogo interesuje, że byłeś w Londynie? To jest skarga czy chwalenie się, że gdzieś byłeś?
Po napisaniu, "nie o tym chciałem pisać" znów się przechwalasz, że dostałeś urlop i gdzieś pracowałeś przez 4lata🥶
Uprzedzam że na serwerze są osoby starsze od ciebie nawet już 50+ i grają normalnie na serwerze nikomu nie przeszkadza ile mają lat
Znów przechwalanie się, że mógłbyś być kogoś rodzicem/ szefem, który zarabia 400% kogoś pensji.

Nawet jak mnie nikt nie poprze to same slowa 'Pana' noza sa wystarczajace zeby go zbanowac na dlugi czas, no ale tak... Zaplacil te pare smoczych monet i jest juz teraz lepiej traktowany ode mnie ktory nie wiadomo ile by wydal w ta gre

Yyy czytałeś w ogóle regulamin/ taryfikator serwera mc? bo wydaję mi się, że nie każdy gracz jest banowany zgodnie z taryfikatorem mc, ( Jedynie zarząd może wydać większą karę).
Zacznijmy od tego to, że dany gracz kupił Svip'a za swoje pieniądze, to już jest jego sprawa.
To, że ktoś ma jakiegoś durnego Svip'a, nie oznacza, że będzie lepiej traktowany na serwerze od pozostałych graczy.
Pamiętaj że jest takie coś jak "faworyzowanie graczy przez administracje" jak administracja zacznie faworyzować dostanie odpowiednią karę lub wylot z grona administracji.

muta dostalismy obaj na 30min mimo ze ja nie pisalem nic obrazliwego!! co najwyzej sklaniajacego do reflekcji, dlatego jeszcze raz prosze o logi.
Prosze administracje zeby na spokojnie przeanalizowala temat bo mi nie chodzi absolutnie o udowodnienie mojej racji a raczej ukazanie problemu przeVIPow ma serverze.

Muta dostaliście obydwóch, ponieważ była kłótnia na czacie ogólnym, on by dostał muta, ty byś się z niego śmiał.
JESZCZE raz proszę przeczytaj regulamin/ taryfikator mc, potem wróć i graj.
Logi wstawisz sam, administracja ma dość dużo pracy na serwerze mc, ponieważ zbliża się nowa edycja, więc nie będą tracili czasu na jakieś szukanie logów, bo tobie się tak podoba.
I jesteś dość nowym graczem, więc nie wiesz nic o serwerze.
Gracze z rangami Svip/Vip zachowują się różnie, jeden jest gorszy, drugi lepszy.

Co do skargi jestem za jakimś 12h banem, ponieważ gracz napisał dosłownie 2 zdania obrażające gracza, nie ma dowodów na więce,j więc nie ma większej kary.
Chociaż danego gracza też można ukarać, za "prowokacje" innych graczy na serwerze.

• Superka 1
  • Like 1

IMG_20220206_172217.jpg

Zrzut_ekranu_2024-03-13_030426.png

Rozpatrując skargę, bazuję tylko na dowodach załączonych do niej. 

W dniu 23.04.2022 o 00:41, jnk napisał:

Dajcie mi logi

Gracz sam może sprawdzić logi, nawet na naszym forum można znaleźć poradnik, jak to zrobić. 

W dniu 23.04.2022 o 00:41, jnk napisał:

Zaplacil te pare smoczych monet i jest juz teraz lepiej traktowany ode mnie

Zupełnie nie mogę się z tym zgodzić. Osoby z vipem czy svipem są przez Nas tak samo traktowane, jak osoby bez tych rang.

Nawet jeśli zgłaszany gracz napisał te słowa na skutek prowokacji, nie usprawiedliwia go to - więc skargę akceptuję.

• Superka 1
  • Like 1

image.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...