Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Zakaz wstawiania skrzyń oraz przycisków na swój targ

Mariooo1337

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): Mariooo1337
Propozycja dotyczy (tytuł): Surowa restrykcja dotycząca skrzyń i przycisków w swoim sklepiku (targu)
Opis propozycji: Dzień dobry, dobry wieczór, nie wiem, o której widzicie tą poważną propozycje 🤡. Przechodząc do sedna, jednym z powodów, dlaczego teraz klikam w klawiaturę, jest to, że zostałem oscamowany i czy nie dobrym pomysłem, idei, nowego planu, jest zakazanie dodawania normalnych skrzyń i kamiennych przycisków do  swego targu🤔.  Proszę się skoncentrować i skalkulować, ile osób/graczy zostaję oszukane przez to, że zakupiły od zaufanego, solidnego, godnego zaufania gracza magiczny przycisk czy też magiczną skrzynkę, w postaci kamiennego przycisku jak i drewnianej skrzyni. Nie każdy jest tak cwany, przebiegły, pomysłowy czy też inteligentny, że przed zakupem owych wymienionych przedmiotów powyżej, dokładnie sprawdza, literka do literki jak jest nadpisany dany przedmiot, następnie po przeanalizowaniu składni, znaków interpunkcyjnych, rodzaju okolicznika, przystępują do wydania, ciężko zarobionych, uzyskanych przez uczciwą prace kopania w kopalni swoim diamentowym kilofem, swoje pieniądze. Na szczęście ja należę do nielicznego grona osób, które są zdolne, do nieodczytania liter podpisanych do przedmiotu i z wielką przyjemnością kupić 8 kamiennych przycisków za 11k sztuka (SŁOWNIE: jedenaście tysięcy za jedną sztukę kamiennego przycisku). Oczywiście strasznym gangsterem, władający swoim majątkiem, okazał się godny zaufania, gracz Kijuu_ 😎Nie chcę się rozczulać i wjeżdżać na emocję, że przez stratę moich ostatnich oszczędności 88k (SŁOWNIE: osiemdziesiąt osiem tysięcy złotych), zarobionych uczciwie, nie mam jak zapłacić czynszu za mój dom, wody, gazu, kredytu na auto, rehabilitacje mojej nogi oraz komornika który się dobija od 16 dni. Po prostu, chcę aby serwer stał się lepszym miejscem, do przebywania, w chwili wolnego czasu.
Specjalnie na tą okazję napisałem wiersz:
"Kwadratowe uśmiechy się wplatają,
bo kasiore swoją mają,
siły nabierasz, gdy wydajesz kapuchę
bo dzień się budzi z dobrym słowem.

Wypić tam można na łebka
z pucharu 60ml sensu życia,
myślą przyjazną osłodzony
Wiem, chętnie chciałbyś się napić

by zaufanie mieć dla graczy,
trzymać swe oszczędności w dłoni,
żeby nikt ci ich nie zap********
tam gdzie honor powstaje i płonie."

Podsumowując, chcę aby administracja przemyślała moją propozycję i wdrożyła nową restrykcję dotyczącą zakazu dodawania normalnej drewnianej skrzyni oraz normalnego kamiennego przycisku do targu. Myślę, że propozycja, może zostać przyjęta i dać możliwość zaprzestania scamowania innych przez chytre, brudne zagrania. 😡.
Z góry dziękuję.
Dodatkowe SS'y: Myślę, że każdy wie, jak odróżnić kamienny przycisk czy drewnianą skrzynię od oryginału ☺️.

AgileBlackandwhiteCentipede-size_restricted.gif.fe4b99641187e79d5327e23f0c009e7d.gif ZIZDS

Dobry pomysł 

I z drugiej strony nieładnie @Kijuu_ ale z tego co wiem to skrzynie i przyciski nie nazwane Magiczna skrzynia/klucz to nie jest scam

Na targu każdy ustala własną cenę 

Aczkolwiek po takim graczu jak Kijuu bym się tego nie spodziewał, wręcz jestem zniesmaczony ta sytuacja. 

Natomiast skrzynki i przyciski nazwane podobnie jak te magiczne są zabronione i karane są banem. 

Neutral

Edytowane przez kamileq27

05.04.21r [*]

222.png

Na targu jak wystawisz skrzynkę lub kamienny przycisk z nazwą "klucz do magicznej skrzynki" lub "skrzynka zawierajaca cenne przedmioty" dostaje się bana oraz usuwany jest targ 

Chyba każdy umie odróżnić kamienny przycisk od klucza a skrzynkę od magicznej skrzynki jak skrzynka jest nazwana "skrzynka" bo nie może być innaczej a magiczna skrzynka jest nazwana w dodatku jest napisana kolorem 

Jak dla mnie neutral 

IMG_20220206_172217.jpg

Zrzut_ekranu_2024-03-13_030426.png

Moim zdaniem jest to bardzo dobra propozycja.

Po pierwsze primo - drewniana skrzynka i kamienny przycisk nie są luksusowymi towarami, które bardzo ciężko dostać i jestem pewny, że 99.43% graczy nigdy nie kupiło ich na targu, tylko scraftowało własnoręcznie, ponieważ bardziej im się to opłacało. 

Po drugie primo - dementując słaby argument dominika, zapobiegłoby to wyrzucaniu pieniędzy w błoto, nie oszukujmy się, może zdarzyć się tak, że jeżeli ktoś gra przykładowo kilka lub kilkanaście godzin pod rząd i poluje na magiczne klucze/skrzynki na targu to jego mózg pracuje już wtedy inaczej i może wkraść się pewnego rodzaju automatyzm w postępowaniu co prowadzi do nieumyślnego kliknięcia na zwykły przycisk lub skrzynkę i potwierdzenie zakupu przed spojrzeniem na nazwę. 

A po trzecie primo ultimo - zablokowanie opcji wystawiania zwykłych drewnianych skrzyń i kamiennego przycisku zmniejszyłaby:

-liczbę banów zatytułowanych "oszustwo podczas handlu" 

-liczbę osób, które się na to nabiorą

-prace, którą musi wykonać administracja na sprawdzenie czy zaistniało oszustwo czy też nie (warto ułatwiać sobie życie, zaoszczędzony czas mogłaby poświęcić na coś bardziej pożytecznego).

Ogólnie najlepszym rozwiązaniem byłoby dodać jakieś autorskie itemy (tj. magiczny klucz/skrzynka), które nie będą myliły się już z żadnym innym itemem, ale chyba wszyscy dobrze wiemy, że programiście Pawłowi nigdy nie będzie chciało się czegoś takiego robić i nie dożyjemy takich pięknych czasów. Dodatkowo wprowadzenie takich itemów pewnie sugerowałoby graczom pobranie jakiegoś serwerowego texturepacka, co może być sporym problemem dla 60% serwerowego społeczeństwa, którzy mieliby ogromne problemy z pobraniem tego lub mają za słaby sprzęt na pobranie pliku, który waży 2mb. 

• Thinking 1

1698233994_ezgif.com-gif-maker(1).gif.28e8b1d60ad735cacd106687cdb0748a.gifezgif.com-gif-maker.gif.bdd7693358f0907062dba116f1631cd7.gif

17.01.2021💔

200 §3 kk Dz.U.2020.1444

Uguem to przestałem wystawiać te dziadostwo, miałem to na targu tylko chwile, wiecej tego nie wystawiam, prosze mnie już bardziej nie wplątywać, mario możesz się zgłosić po zwrot kasy na serwie /msg Kijuu_, każdy popełnia błędy, pozdrawiam

Edytowane przez Kijuu_
  • Superka 3
  • Przytulas 1

IMG_20230301_172411.jpg

24 minuty temu, Kijuu_ napisał:

Uguem to przestałem wystawiać te dziadostwo, miałem to na targu tylko chwile, wiecej tego nie wystawiam, prosze mnie już bardziej nie wplątywać, mario możesz się zgłosić po zwrot kasy na serwie /msg Kijuu_, każdy popełnia błędy, pozdrawiam

Już mniejsza oto, to moje niedopatrzenie, chcę aby był wprowadzony zakaz na owe itemy tak jak opisałem powyżej 😉 

AgileBlackandwhiteCentipede-size_restricted.gif.fe4b99641187e79d5327e23f0c009e7d.gif ZIZDS

W dniu 23.01.2022 o 02:27, dominik585 napisał:

Chyba każdy umie odróżnić kamienny przycisk od klucza a skrzynkę od magicznej skrzynki

Nowi gracze z pewnością nie potrafią.

Jestem za wprowadzeniem zmiany, autor propozycji wyczerpująco uzasadnił i podał powody dla których administracja może wprowadzić te zmiane.

• Superka 1

spacer.png

• HeadAdmin
HeadAdmin

Jeżeli tylko plugin pozwala na blokowanie dodawania konkretnego IID przedmiotu jestem za wprowadzeniem propozycji. Myślę że autor i przedmówcy, a w szczególności @Lukaszenko69 , wyjasnili powody. 

Od siebie jeszcze dodam, że taką blokadę przydałoby się poszerzyć o licytacje i sklepy tabliczkowe, ale to już raczej marzenia ściętej głowy 😄 .

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

• 5 tygodni później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...