Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Rozpatrywanie odwołań

Stasio

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): Stasio

Propozycja dotyczy (tytuł): Rozpatrywanie odwołań
Opis propozycji: Proponuję, aby administrator, który nadaje bana nie mógł rozpatrzyć odwołania gracza. Oczywiście wyjątkiem byłby Właściciel Serwera. Często tak się właśnie dzieje i odwołania tracą swój sens. Jeżeli jednak propozycja zostanie odrzucona - proszę, aby przy odrzucaniu odwołania od bana przez administratora, który takowego bana nadał (pokręcone, wiem), byłby obowiązek podania konkretnego powodu.
Dodatkowe SS'y: Zbędne

• Superka 5

1111111.png.418803030ddeb9349fc821898ac1eeac.png

hajs.png.987aa270861b9ea88b808423bbf251a2.png

• Administrator
Admin

Na tak,

powody wyżej

• Superka 3

image.png

Na tak, często dla nowych graczy niektóre rzeczy mogą być niejasne (dla starych wyjadaczy również). Sam praktykuje takie działania, gdzie tylko na to pozwala mi sytuacja, chwila na wyjaśnienie powodu odrzucenia na pewno będzie przydatna, jednak co do zmiany osoby oceniającej odwołanie jestem na nie. Administratorzy zajmujący się tym działem posiadają dokładne uprawnienia, możliwości i doświadczenie, które pozwalają na klarowną ocenę sytuacji.

Edytowane przez Less_Than3
  • Superka 5

GIF briefcase vincent vega fumando - animated GIF on GIFER - by Frostsmasher

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Podawanie powodu odrzucenia odwołania: tak

Według mnie podawanie powodu jest podstawą rozpatrywania czegokolwiek, gdyż bez uzasadnienia swojej decyzji gracz może odczuć, że dany administrator go poprostu nie lubi i specjalnie nie akceptuje odwołania. Przy dobrym uzasadnieniu zbanowany gracz może zrozumieć swój błąd i się poprawić. 

Rozpatrywanie odwołań od kary przez innego administratora: nie

Nie znam gry multiplayer, w której administrator, który nadał karę graczowi nie mógł jej rozpatrzyć. Nie rozumiem tego pomysłu, gdyż administratorzy w wolnym czasie nie rozmawiają ze sobą o tym, za co komu nadali karę, więc w jaki niby sposób inny administrator miałby prawo rozpatrzeć odwołanie od kary, nadanej przez innego administratora? Dochodziłoby to takich głupich sytuacji, że administratorzy musieliby się ścigać o to, kto pierwszy rozpatrzy dane odwołanie. Zdecydowanie jestem przeciwny temu pomysłowi.

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...