Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Nowe przemioty w sklepie

ToshibaInu

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): ToshibaInu
Propozycja dotyczy (tytuł):Nowe przedmioty w sklepie (/skup)
Opis propozycji:

Mam pomysł co można by dodać do skupu/sklepu.

Przedstawię to w postaci listy, wraz z uzasadnieniem.

Wiem, że nie każda z tych rzeczy przypadnie do gustu. Mam nadzieję że chociaż coś z tych propozycji zostanie dodane w nadchodzącej edycji.

1.Rudy- Sprzedawanie rud byłoby bardzo przydatne. Nie każdy ma na tyle węgla (bądź chęci i czasu) by to przepalić.

2.Inne jedzenie- W momencie pisania tej propozycji, w sklepie można sprzedać jedynie befsztyk (aka. wołowinę) oraz pieczonego kurczaka. Oczywiście nie liczę na dodanie schabu, gdyż jest on dostępny na /warp jedzenie. Dobrą opcją byłoby dodanie np. mięsa z królika, pieczonych ryb oraz baraniny. 

3.Świecący atrament- Wydaje mi się że to najgorsza tu propozycja. Niektórzy gracze trochę tego zbierają podczas szukania/zbierania główek.

4.Barwniki- Czasami tak się zdarzy że zrobimy/kupimy za dużo. Zdaję sobie sprawę że jest możliwość sprzedawania kwiatów, ale mimo że da się zamienić kwiat na barwnik, odwrotnie tego nie zrobimy.

5.Miedź- Dużo tutaj do tłumaczenia nie ma. Dużo graczy pisze np. ,,Co mogę zrobić z miedzi?'' ,,Da się sprzedać miedź?'' ,,Kto ma skup miedzi /msg''

6.pszenica- Zauważyłam że nie ma pszenicy w sklepie, a jest jedynie jej blok. Osoby mające duże farmy mogłyby na tym skorzystać gdy trafi im się liczba plonów nie dająca się podzielić na 9.

7.Pióra-Podczas zabijania kur (np. dla wyżej wspomnianych głów) dostaje się dużo piór, szczególnie gdy się używa zaklęcia ,,Grabież". Nikt tego nie chce kupować więc skup byłby dobrą opcją.

8.Błona fantoma- Błonę tą otrzymuje się podczas nocnych wędrówek po mapie surowcowej. Przydaję się ona do naprawy elytry, której nie posiada nikt poza małą grupą osób(po dodaniu endu) oraz do tworzenia mikstury powolnego opadania.

Liczę że moje powody będą wystarczające.

Za wszystkie błędy(jeśli jakieś się pojawią) przepraszam 🙂

Dodatkowe SS'y: Do tej propozycji nie mam ss.

Edytowane przez ToshibaInu

co ja robię tu

1550629408_aaaea.png.a4830df593f3c98fc15322666a94e799.png.1ac1fccdbd596ecac4b39ac4409c60cf.pngtoshibainutoidol.png.cf9de0e582caee0b28e587fec600b122.png

• Administrator
Admin
6 minut temu, ToshibaInu napisał:

1.Rudy- Sprzedawanie rud byłoby bardzo przydatne. Nie każdy ma na tyle węgla (bądź chęci i czasu) by to przepalić.

Rudy zawsze można sprzedać u kogoś na skupie na vw, a jeżeli nie to nie ma problemu żeby to przepalić... na przepalenie staka rud wystarczy tylko 8 sztuk węgla.

9 minut temu, ToshibaInu napisał:

2.Inne jedzenie- W momencie pisania tej propozycji, w sklepie można sprzedać jedynie befsztyk (aka. wołowinę) oraz pieczonego kurczaka. Oczywiście nie liczę na dodanie schabu, gdyż jest on dostępny na /warp jedzenie. Dobrą opcją byłoby dodanie np. mięsa z królika, pieczonych ryb oraz baraniny. 

image.png.1d5b6136071704175c8673991e1a2844.png

pieczone ryby już są, ale może będzie git dodać baraninę.

7 minut temu, ToshibaInu napisał:

4.Barwniki- Czasami tak się zdarzy że zrobimy/kupimy za dużo. Zdaję sobie sprawę że jest możliwość sprzedawania kwiatów, ale mimo że da się zamienić kwiat na barwnik, odwrotnie tego nie zrobimy.

co?
image.png.49db076a3bf2a8ad61abbce5eb9a7370.png

można normalnie barwniki sprzedawać w sklepie

8 minut temu, ToshibaInu napisał:

5.Miedź- Dużo tutaj do tłumaczenia nie ma. Dużo graczy pisze np. ,,Co mogę zrobić z miedzi?'' ,,Da się sprzedać miedź?'' ,,Kto ma skup miedzi /msg''

To prawdopodobnie będzie na nowej edycji już w sklepie

14 minut temu, ToshibaInu napisał:

6.pszenica- Zauważyłam że nie ma pszenicy w sklepie, a jest jedynie jej blok. Osoby mające duże farmy mogłyby na tym skorzystać gdy trafi im się liczba plonów nie dająca się podzielić na 9.

Jest coś takiego jak np. targ. Gracze chętnie kupią pszenicę, więc nie ma co ją sprzedawać w /sklep tylko można sprzedać ją innemu potrzebującemu graczowi.

15 minut temu, ToshibaInu napisał:

Mam nadzieję że chociaż coś z tych propozycji zostanie dodane w nadchodzącej edycji.

tak, jedynie prawdopodobnie miedź, bo za późno napisałeś tą propozycję.

Na ten moment neutral.

image.png

Dzięki za wypowiedź.

Nie wychodzi mi coś z cytowaniem więc napisze tak.

Z rudami to masz rację tak wsumie.

Co do barwników,nie zauważyłam.przepraszam za błąd.

Ryby wydaje mi się że nie są pieczone,tylko surowe.

A siana ode mnie nikt nigdy nie chciał kupić,pomyślałam że może się komuś ta propozycja przydać

co ja robię tu

1550629408_aaaea.png.a4830df593f3c98fc15322666a94e799.png.1ac1fccdbd596ecac4b39ac4409c60cf.pngtoshibainutoidol.png.cf9de0e582caee0b28e587fec600b122.png

Rudy można przepalić łatwo w piecu. Zniszczyłoby to ekonomię servera. 

Co do jedzenia to mogłoby go być faktycznie więcej do sprzedaży, często gracze chodzą na /warp s i maja dużo jedzenia zbędnego a jest go tak dużo, że aż na spawnie się po podłodze wala i gracze na nim się wywalają. 

Jeżeli jest zwykły atrament do sprzedaży w sklepie to czemu świecący miałby nie być? 

Możliwość sprzedawania kwiatów w zupełności wystarczy.

Miedz już dawno została zaakceptowana w jakiejś propozycji na forum. Poczekaj jeszcze z rok i może dodadzą. 

Skoro jest blok pszenicy to po co zwykłe sztuki pszenicy dodawać? 

Pióra można wprowadzić do sklepu, często nie wiadomo co z nadmiarem ich zrobić.

Często na /warp s jest się atakowanym przez fantomy, więc można by wprowadzić ich skup w sklepie. 

PODSUMOWANIE

1. nie

2. tak

3. tak

4. nie

5. nie, polecam czytać zaakceptowane propozycji na forum a znajdziesz tam miedz

6. nie

7. tak

8. tak

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...