Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Ulepszenie forum

eryter22

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): eryter22
Propozycja dotyczy (tytuł): Ulepszenie forum
Opis propozycji: Jak wiemy, mało kto korzysta z serverowego forum. Takie sytuacje obserwujemy na co dzień, gdy często jest tak, że jest więcej administratorów na forum online niż graczy, a powinno być właśnie na odwrót. W tej propozycji zaproponuję parę zmian, żeby rozruszać to prawie nieużywane przez graczy forum. 

1. Wrzucanie voucherów na forum w forumowy chat na vipy, kolor nicku, pakiet ogłoszeń itp. // Powinno ty być widoczne tylko dla zalogowanych użytkowników 

2. Organizowanie na nim konkursów ściśle z forum związanych a nie z aktywnościami poza nim coś typu np. najwięcej dodanej zawartości w danym okresie czasu, najbardziej popularny / najciekawszy post lub wątek czy inne konkursy wymyślone przez administrację, może jakiś konkurs literacki?

3.  Brak jakichkolwiek korzyści dla graczy z servera by posiadać konto tu na forum, czyli proponuję wprowadzić pewnego rodzaju nagrody za codzienne logowanie, może być to podobne to questów dziennych na serverze minecraft. Jak wyglądałoby odbieranie nagród? Otóż, konto forumowe musiałoby być w jakiś sposób zsynchronizowane z nickiem z mc aby otrzymać taką nagrodę podczas pobytu na serverze. Nie wiem czy zrealizowanie tego w takiej formie jak proponuję jest możliwe, ale może cos dałoby się z tym zrobić.

4. Stworzenie nowego forum, gdyż to już jest stare i zapewne wielu osobom już się znudziło. Jakieś tło w 3D może albo inne elementy 3D na forum? Na pewno znalazłby się ktoś w adm co się na grafice 3D zna. Jeżeli dobrze pamiętam to swego czasu Ewa była grafikiem? panią grafik?, ale nie widzę już nawet tego wątku o wykonanie grafiki na forum. Poproście ją ładnie a może wam pomoże. 

5. Zapewne nie zdziwi was stwierdzenie, że mało osób z servera wie o istnieniu tego forum prawda? Dlatego proponuję wprowadzić na server minecraft nową topkę. Byłaby to oczywiście topka forum w której znajdowałyby się osoby z największa ilością zawartością na forum. 

6. Wprowadzenie w końcu tych oznak nad którymi debatujecie już wiele miesięcy i końca tego nie widać. Zawsze byłoby to jakieś urozmaicenie pamiętajcie o tym! Bo dziwnie to wygląda jak się na kogoś najeżdża i pisze 0 odznak, a wcześniej jedyną osobą z odznaką był morden ale z tego co widziałem nie ma jej już. 

7. Stworzenie na serverze komunikatu zachęcającego do korzystania z forum, by mieć wpływ na to jakie propozycje są wdrażane na server lub złożyć swoje propozycje albo kogo rekrutuje się do szeregów administracji, a nuż może ktoś by się na to skusił? 

8. Konkurs na najlepszą propozycję. Taki konkurs już kiedyś odbył się na forum i ja nie chwaląc się go wygrałem.  Polegało to na tym, że w określonym terminie można było zgłosić swój pomysł lub jak ktoś ich miał więcej to tez można było i wysłać w jakieś tam miejsce. Oczywiście, była jakaś tam nagroda za wygranie tego ale już nie pamiętam jaka. 

9. Wprowadzenie gier na forum. Takich jak np. znajdź diaxa na forum. Działałoby to na tej zasadzie, że powiedzmy raz dziennie na forum takie coś by się odbywało i polegałoby to na tym, że o danej godzinie pojawiałby się w jakimś miejscu na forum czy to na stronie głównej czy w jakimś dziale lub wątku diax do znalezienia. Oczywiście nie za daleko, żeby nie sprawdzać każdego wątku w archiwum w jego poszukiwaniu. Na tego diaxa trzeba byłoby nacisnąć lpm i wtedy dostawalibyśmy go do eq na serverze. Mógłby też on być jakoś nazwany. 

Dziękuję za przeczytanie mojej propozycji i życzę miłej nocki ^^

Pozdrawiam ~eryter22
Dodatkowe SS'y: Brak

Edytowane przez eryter22
@UPDATE

Czytam czytam i czytać dalej mi się nie chce. 

Fajne pomysły aczkolwiek,są ważniejsze sprawy serwerowe,które trzeba naprawić niż forum do którego nie można się doczepić. 

Także do odrzucenia 

05.04.21r [*]

222.png

• 1 miesiąc później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...