Skocz do zawartości

Podania do ekipy Budowniczych

agatkahihi

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Nick na serwerze: 1isek 2. Wiek: 18 lat 3. Czy posiadasz TeamSpeak3/Discord i sprawny mikrofon? [Tak/Nie]: Tak 4. Jakie jest twoje doświadczenie? Budowanie od początku przygody z minecraft miałem sporą przerwę od niej ale myślę że moje budownictwo nie pogorszyło się  5. W jakim stopniu oceniasz swoje zdolności do pracy w grupie?: Dobrą jeśli trzeba mógłbym przejąć dowodzenie  choć uważam że każdy powinien mieć dane zadanie niż to że ktoś mówi co ma robić .6. Jaka jest Twoja znajomość komend związanych z budowaniem (WorldEdit, Voxel etc.)? Praktycznie żadna nie znam się na komenda raczej buduje bez ich użycia  7. W którym stylu budowania czujesz się najlepiej a w którym najgorzej? Mój styl opiera się głownie na tematyce jeśli wiem jaki temat jest budowli to jak tylko mogę staram się go odwzorować . [Dlaczego?]: Ponieważ lubię budować tematycznie coś samemu wymyśle ale dużo lepiej jak mam dany temat . 

W dniu 2.11.2021 o 21:41, agatkahihi napisał:

Cześć!

Lubisz nasz serwer, a Twoją pasją jest budowanie?

Mamy dla Ciebie dobrą informację - otwieramy zapisy do ekipy budowniczych!

Zgłosić może się każdy spełniający poniższe wymagania 😉

Wymagania:
• Minimum 14 lat
• Sprawny mikrofon i TeamSpeak3/Discord
• Przegrane minimalnie 30 godzin na serwerze

*Wasze podania na początku będą oceniane przez HeadBudowniczego, a jeśli uda wam się przejść do kolejnego etapu rekrutacji, to o waszym przyjęciu zadecyduje ostatecznie Zarząd Serwera.

Życzymy wam powodzenia i liczymy na waszą aktywność!

Zastrzeżenia:
► Zgłosić swoją kandydaturę można poprzez skopiowanie wzoru i udostępnienia podania jako odpowiedź pod tym wątkiem.

► Zgłoszenia napisane w sposób wulgarny, gorszący lub prowokatorski będą odrzucane
►Za posty niebędące zgłoszenie będą stosowane procenty zgodnie z regulaminem forum,
► W wypadku nieobecności kandydata na forum (domyślnie 7 dni) podanie zostanie odrzucone z racji na brak zainteresowania ze strony piszącego.

► Zamieszczane w punkcie 8. budowle muszą być oryginalne, kopiowanie treści z Internetu wpłynie negatywnie na ocenę zgłoszenia.

• Dislike 2
  • Ale mrozi 1
Odnośnik do odpowiedzi

1. Nick na serwerze: 

Shironime

2. Wiek: 

14

3. Czy posiadasz TeamSpeak3/Discord i sprawny mikrofon? [Tak/Nie]: 

tak

4. Jakie jest twoje doświadczenie? 

budowałem w kilkunastu grupach budowniczych

więc myślę że nie małe.

5. W jakim stopniu oceniasz swoje zdolności do pracy w grupie?: 

lubię robić sam ale kiedy ktoś chce mi pomóc lub daje mi porady czy też krytyki

to się nie obrażę tylko przystosuje.

6. Jaka jest Twoja znajomość komend związanych z budowaniem (WorldEdit, Voxel etc.)? 

nie mała lecz też nie zbyt obszerna, używam tylko tych które się jakkolwiek przydają w 

budowaniu np.

//wand

//set

//walls

//undo

//redo

//br (sphere/cyl/hsphere/hcyl)

//copy

//paste

//rotate

//flip

//up

//pos 1/2

//pyramid

//hpyramid

Na voxelu niestety niezdarzyło mi się pracować 😕

7. W którym stylu budowania czujesz się najlepiej a w którym najgorzej?[Dlaczego?]: 

najmilej mi w średniowiecznym oraz w modernistycznym stylu budowania nie lubię wręcz nienawidzę

stylu fanstasy.

Czemu akurat modern i średniowiecze jako najlepsze?

głównie dlatego że w modernie uwielbiam tą prostotę, a w średniowieczu to pole do popisu, 

w jakim innym stylu użyjesz wełny drewna oraz różnych typów kamienia do jednej budowli?

Dlaczego nie przepadam za stylem fantasy?

Głównie przez te smoki, uwielbiam na nie patrzeć ale nienawidzę ich budować

to samo z tymi wielkimi zamkami, nienawidzę tego budować

ale uwielbiam na to patrzeć.

8. Przykładowe ss budowli: 

https://imgur.com/a/Wd6llHm

jeśli nie jest wystarczająco sporo to podeślę jeszcze pare ssów :DD

jeszcze dodam że nie mam wystarczającego czasu przegranego na serwerze, bo jest to zaledwie 4 godziny

lecz gdy złożę podanie będę uczęszczał na serwerze, i mam nadzieje poznać community tego serwera.

😄

//odrzucam

Edytowane przez KKirito
  • Superka 4
  • Przytulas 1
Odnośnik do odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

1. Nick na serwerze: _Natsuki_
2. Wiek: 14
3. Czy posiadasz TeamSpeak3/Discord i sprawny mikrofon? [Tak/Nie]: tak
4. Jakie jest twoje doświadczenie? Uważam że jest ono duże
5. W jakim stopniu oceniasz swoje zdolności do pracy w grupie?: 8/10
6. Jaka jest Twoja znajomość komend związanych z budowaniem (WorldEdit, Voxel etc.)? Radze sobie dobrze z worldeditem
7. W którym stylu budowania czujesz się najlepiej a w którym najgorzej?[Dlaczego?]: szczegółowy, najlpiej wychodzą mi ogrody (nie potrafie budować budynków)

2021-11-07_21.16.39.png

2021-11-07_21.16.50.png

2021-11-29_15.33.39.png

//odrzucam

Edytowane przez KKirito
  • Superka 5
  • Przytulas 2
  • Haha 1
Odnośnik do odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
W dniu 9.12.2021 o 22:01, Livka napisał:

1.Nick na serwerze: Livka

2.Mam 16 lat

3.Tak mam TeamSpeak3 oraz sprawny mikrofon

4.Moje doświadczenie jest całkiem dobre, bardzo dużo buduje

5.Moje zdolności w pracy w grupie oceniam na 7/10 lubię współpracować

6.Uważam że znajomość komend jest bardzo dobrze opanowana

6.Najlepeij mi idzie w stylach takich bajkowych, średniowiecznych a najgorzej idzie mi z budowlami takimi z człowiekiem, zwierzętami

(bajkowe i średniowieczne) uwielbiam robić budowle z bajek i z stylu średniowiecznego, myślę że bardzo dobrze mi z tym idzie

(człowiek ,zwierzęta) Może powiem tak ze zwierzętami mi za bardzo nie wychodzi ale za to z twarzami, sylwetkami już o wiele lepiej1828987964_dozgoszenia.PNG.b89493e3de072ab8917b0b7b49462025.PNG

nr 2.PNG

//odrzucam

Edytowane przez KKirito
  • Superka 3
  • Like 1
  • Wow 1
  • Wrr 1
  • Thinking 2
Odnośnik do odpowiedzi

1. Nick na serwerze: MRPROBL3M
2. Wiek: 21
3. Czy posiadasz TeamSpeak3/Discord i sprawny mikrofon? [Tak/Nie]: Tak
4. Jakie jest twoje doświadczenie? Średnie bym powiedział jednak lubię się non stop rozwijać
5. W jakim stopniu oceniasz swoje zdolności do pracy w grupie?: 7/10
6. Jaka jest Twoja znajomość komend związanych z budowaniem (WorldEdit, Voxel etc.)? Podstawy
7. W którym stylu budowania czujesz się najlepiej a w którym najgorzej?[Dlaczego?]: Najlepiej nowoczesne, średniowiecze i azjatyckie. Są to zazwyczaj proste konstrukcje niewymagające aż tak dużo nakładu czasu. Najgorzej fantasy. Wykonywanie detali jest naprawdę ciężkie a nawet w pewnym momencie irytujące dbając o każdy szczegół

Asian1.png

Asian3.png

Asian2.png

Modern2.png

//odrzucam

Edytowane przez KKirito
  • Like 1
Odnośnik do odpowiedzi

1. Nick na serwerze: kazik321
2. Wiek: 14lat
3. Czy posiadasz TeamSpeak3/Discord i sprawny mikrofon? [Tak/Nie]: tak
4. Jakie jest twoje doświadczenie? 4lata buduje
5. W jakim stopniu oceniasz swoje zdolności do pracy w grupie?: 9/10
6. Jaka jest Twoja znajomość komend związanych z budowaniem (WorldEdit, Voxel etc.)? żadna
7. W którym stylu budowania czujesz się najlepiej a w którym najgorzej?[Dlaczego?]: w karzdym oprucz hińskiego
8. Przykładowe ss budowli: image.thumb.png.6f81f33e42820381188993799e54e30b.pngimage.thumb.png.800762632bc4cdacbc0e5021b5186e54.png

image.png

//odrzucam

Edytowane przez KKirito
Odnośnik do odpowiedzi

1. Nick na serwerze: Wokie_2010
2. Wiek: 14
3. Czy posiadasz TeamSpeak3/Discord i sprawny mikrofon? [Tak/Nie]: Posiadam discorda
4. Jakie jest twoje doświadczenie? 8 lat gry w minecraft i wiele ładnych budowli
5. W jakim stopniu oceniasz swoje zdolności do pracy w grupie?: 8/10 ( uwielbiam budować a w grupie mogę się czegoś nauczyć  :] )
6. Jaka jest Twoja znajomość komend związanych z budowaniem (WorldEdit, Voxel etc.)? umiem sie posługiwać world editem
7. W którym stylu budowania czujesz się najlepiej a w którym najgorzej?[Dlaczego?]: najlepiej czuję się budując w stylu średniowiecznym a najgorzej budując fantasty (nigdy nie lubiałem fantasty)  

//odrzucam

Edytowane przez KKirito
  • Like 1
  • Haha 1
Odnośnik do odpowiedzi

1. Nick na serwerze: Wokie_2010
2. Wiek: 14
3. Czy posiadasz TeamSpeak3/Discord i sprawny mikrofon? [Tak/Nie]: Posiadam discorda
4. Jakie jest twoje doświadczenie? 8 lat gry w minecraft i wiele ładnych budowli
5. W jakim stopniu oceniasz swoje zdolności do pracy w grupie?: 8/10 ( uwielbiam budować a w grupie mogę się czegoś nauczyć  :] )
6. Jaka jest Twoja znajomość komend związanych z budowaniem (WorldEdit, Voxel etc.)? umiem sie posługiwać world editem
7. W którym stylu budowania czujesz się najlepiej a w którym najgorzej?[Dlaczego?]: najlepiej czuję się budując w stylu średniowiecznym a najgorzej budując fantasty (nigdy nie lubiałem fantasty)  

(Pisze jeszcze raz bo wczesniej nie mialem jeszcze 30 godz na serwie) ( ;

• Haha 1
  • Nie ośmieszaj się 1
Odnośnik do odpowiedzi

1. Nick na serwerze: Zre_Koperek
2. Wiek: 15
3. Czy posiadasz TeamSpeak3/Discord i sprawny mikrofon? [Tak/Nie]: Tak
4. Jakie jest twoje doświadczenie? 7 lat gry w minecraft, przez ten czas uczyłam się komend/budowania oraz tworzyłam własne serwery
5. W jakim stopniu oceniasz swoje zdolności do pracy w grupie?: Umiem dobrze sie dogadać w grupie oraz lubie pracować zespołowo, gdy zespół jest zgrany wszystko można osiągnąć
6. Jaka jest Twoja znajomość komend związanych z budowaniem (WorldEdit, Voxel etc.)? WorldEdit/WorldGuard opanowałam doskonale, znam wszystkie komendy związane z tym pluginem
7. W którym stylu budowania czujesz się najlepiej a w którym najgorzej?[Dlaczego?]: Uwielbiam budować w stylu średniowiecznym, po prostu czuje się dobrze budując stare drogi,ulice domy i tak dalej. Nie lubię budować stylem modern, nie sprawia mi to radości lecz gdy trzeba bo zbuduje 🙂
8. Przykładowe ss budowli: https://imgur.com/a/rCpCBJH

//odrzucam

Edytowane przez KKirito
Odnośnik do odpowiedzi

1. Nick na serwerze: Fieffe
2. Wiek: 21
4. Jakie jest twoje doświadczenie? Gram w mc od aplhy. Byłem budowniczym na kilku sporych serwerach jednak miałem z 2-3 lata przerwy. Wróciłem jakoś rok temu i nie mam problemu z ogarnięciem nowości w mc 🙂
5. W jakim stopniu oceniasz swoje zdolności do pracy w grupie?: Tak jak wspomniałem wyżej, przez doświadczenie uważam, że nie mam z tym problemu.
6. Jaka jest Twoja znajomość komend związanych z budowaniem (WorldEdit, Voxel etc.)? Ponownie odwołuje się do punktu 4, mam spore doświadczenie - budowniczy na 3/4 serwerach przez kilka lat.
7. W którym stylu budowania czujesz się najlepiej a w którym najgorzej?[Dlaczego?]: Najlepiej czuję się w stylu średniowiecznym łączenie drewna z kamieniem - schodki, murki, płotki, pół płytki dają mnóstwo możliwości. Od jakiegoś czasu uczę się modernu. 
8. Przykładowe ss budowli: Nie mam za wiele, coś tam znalazłem 🙂

https://zapodaj.net/0ff996abb543d.png.html

https://zapodaj.net/cb0ec8d03a21b.png.html

https://zapodaj.net/4828e798d916c.png.html

https://zapodaj.net/03811b4d3b0f5.png.html

https://zapodaj.net/8b5f2bcc9369d.png.html

https://files.fm/f/j2csgvkaq

https://files.fm/f/88m7ufgdf

https://files.fm/f/gvwtrw9jm

//odrzucam

Edytowane przez KKirito
Odnośnik do odpowiedzi

1. Nick na serwerze: Preston
2. Wiek: 16
4. Jakie jest twoje doświadczenie? 4/5 lat w grze  i przez te lata budowałem (na trybie jednoosobowym i przez 2lata na trybie wieloosobowym)
5. W jakim stopniu oceniasz swoje zdolności do pracy w grupie?: 8,5/10
6. Jaka jest Twoja znajomość komend związanych z budowaniem (WorldEdit, Voxel etc.)? średni (po podstawowym) 
7. W którym stylu budowania czujesz się najlepiej a w którym najgorzej?[Dlaczego?]: wszystkie (ale najlepiej w urban jungla/jungla
8. Przykładowe ss budowli: (nie dokończony) 

Zrzut ekranu (33).png

//odrzucam

Edytowane przez KKirito
  • Superka 1
  • Haha 1
  • Thinking 1
  • Nie ośmieszaj się 1
Odnośnik do odpowiedzi

1. Nick na serwerze: xV1ctor
2. Wiek: 18 lat
3. Czy posiadasz TeamSpeak3/Discord i sprawny mikrofon? [Tak/Nie]: ... Tak
4. Jakie jest twoje doświadczenie?: byłem budownikiem na kilku serwerach i duzo wybudowalem dla serwera i mysle ze duże
5. W jakim stopniu oceniasz swoje zdolności do pracy w grupie?: Lubię robic w grupie ale zazwyczaj pracuje sam ale jak ktos chce pomoc to zawsze moge w grupie zrobic
6. Jaka jest Twoja znajomość komend związanych z budowaniem (WorldEdit, Voxel etc.)? : bardzo dobrze, tylko zazwyczaj uzywam komend takich: 

//wand

//set

//walls

//undo

//redo

//br (sphere/cyl/hsphere/hcyl)

//copy

//paste

7. W którym stylu budowania czujesz się najlepiej a w którym najgorzej?[Dlaczego?]: Lubie w stylu Modernistycznym robić, ale tez lubie robic zamki itp ale nienawidze robienia w fantasy, a dlaczego modern z powodu ze bardzo lubie robic takie nowoczesne domy i tak dalej
8. Przykładowe ss budowli: 2022-01-11_13_57_20.png.ca26a5b6777ff547eec6bb5105238536.png2022-01-11_13_58_01.png.715ca5812eba037ed25c43b76fd8d6bf.png2022-01-11_13_57_18.png.a2023fc77b2717263e31e5d4334b7109.png2022-01-11_13_57_57.png.84714589c13da78994b5c91b708aa0d8.png2022-01-11_13_57_23.png.0f889163044b687ce090034ea5f3b07f.png2022-01-11_13_57_21.png.dc962fff49bc469a03948ec75877efae.png

//odrzucam

Edytowane przez KKirito
  • Sad 1
Odnośnik do odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

1. Nick na serwerze: qeq31

2. Wiek: 16

3. Czy posiadasz TeamSpeak3/Discord i sprawny mikrofon? [Tak/Nie]: tak

4. Jakie jest twoje doświadczenie? 

Buduje na własnych światach dla rozrywki

5. W jakim stopniu oceniasz swoje zdolności do pracy w grupie?: 

lubię pracę samemu, lecz przy większych budowlach przydają się dodatkowe osoby,

a żeby się z kimś dogadać, to nie mam większego problemu

6. Jaka jest Twoja znajomość komend związanych z budowaniem (World Edit, Voxel etc.)? 

Na World Edicie budowałem dość dużo: okręgi, kule, filary, sześciany, wygładzenie.

W Voxelu nie pracowałem, a nawet o nim nie słyszałem.

7. W którym stylu budowania czujesz się najlepiej a w którym najgorzej?[Dlaczego?]: 

Wolę rzeczy realistyczne, jak domy lub architekturę, nie sprawia mi większego problemu 

rozmiar budowli, ani styl budowli. Osobiście lubię najbardziej budować wiejskie domki.

8. Przykładowe screeny budowli: 

Tu jest pokazany mój domek na serwerze:

https://docs.google.com/document/d/102bVsbohhfZWgSmxWNEwNLuyKDX6PtVtpt48TNHetL0/edit?usp=sharing

Na serwerze do tego czasu mam przegrane 33 godz

W razie potrzeby mogę wysłać więcej projektów 🙂

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

1. Nick na serwerze:  pieselowe
2. Wiek:  15
3. Czy posiadasz TeamSpeak3/Discord i sprawny mikrofon? [Tak/Nie]:  tak
4. Jakie jest twoje doświadczenie?  trudno mi będzie opisać ale wiem że dobre i ładnie buduję
5. W jakim stopniu oceniasz swoje zdolności do pracy w grupie?:  8/10
6. Jaka jest Twoja znajomość komend związanych z budowaniem (WorldEdit, Voxel etc.)? jedynie co znam to /setblock oraz wordedit
7. W którym stylu budowania czujesz się najlepiej a w którym najgorzej?[Dlaczego?]: w każdym mi idzie prawie tak samo
ale najlepiej mi idą stacje podwodne i starożytne budowle z drewna

8. Przykładowe ss budowli: narazie dostępną budowlą którą mogę zobaczyć to wielka skrzynia

image.png.ccbeb1104dff3c574a576cceae4438c8.png

//odrzucam

Edytowane przez KKirito
  • Superka 1
  • Haha 3
  • Ale mrozi 1
Odnośnik do odpowiedzi

1. TxTazoPL

2. 25

3. Czy posiadasz TeamSpeak3/Discord i sprawny mikrofon? [Tak/Nie]: Tak 

4. Jakie jest twoje doświadczenie?  3 lata budowania dla innego serwera oraz bycie opiekunem budowniczych/ budowanie dla polskiego pingwina za pieniądze na zamówienie w 2014 Hunger games 

5. W jakim stopniu oceniasz swoje zdolności do pracy w grupie?: 4/10 wole pracować sam

6. Jaka jest Twoja znajomość komend związanych z budowaniem (WorldEdit, Voxel etc.)? spora lecz musze sobie przypomnieć nie używałem ich od 5/6 lat 

7. W którym stylu budowania czujesz się najlepiej a w którym najgorzej?[Dlaczego?]: Najlepiej średniowiecze  wiek 19-18   najgorzej nowoczesne 

8. Przykładowe ss budowli:  nie posiadam ss z racji nowego komputera kiedys miałem lecz aktualnie mam nowy komputer nowe życie i brak jakich kolwiek udokumentowanych prac 

https://ibb.co/WW9G718 <--- Praca ss 

//odrzucam

Edytowane przez KKirito
  • Przytulas 2
Odnośnik do odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

1. Kotkimrr

2. 15

3. chyba (mam tylko discord i mój głos brzmi jak małego dziecka)

4. budowanie na bedrocku domów bez modów i mapy (kilka ale na bedrock)

5. 3/10 jak ludzie są nie ogarnięci a jak ogarnięci to 5/10

6. żadne,ale się pouczę

7. cały budynek z szyb i odwzorowanie czegoś ze zdjęcia z prawdziwego życia a najlepiej się czuje budując nowocześnie i średniowieczne:opuszczone budynki i nawet taki że w tych czasach jest starodawny hotel.

8. podajcie prywatny discord mój to: °•»S̷H̷I̷R̷O̷«•° #3731

//odrzucam

Edytowane przez KKirito
Odnośnik do odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

1. Nick na serwerze: G0rdus
2. Wiek: 29
3. Czy posiadasz TeamSpeak3/Discord i sprawny mikrofon? [Tak/Nie]: Tak Posiadam i jedno i drugie
4. Jakie jest twoje doświadczenie? Szczerze? nie oceniam siebie tylko oceniają mnie inni pod względem pracy buduje od 2014 roku
5. W jakim stopniu oceniasz swoje zdolności do pracy w grupie?: Oceniam na dobre poniewaz praca w grupie jest najwazniejsza wklad w to ma nie tylko ja ale rowniez i cala grupa wiec efekt zawsze zapiera wdech w piersiach
6. Jaka jest Twoja znajomość komend związanych z budowaniem (WorldEdit, Voxel etc.)? 

PRZEMIESZCZANIE SIĘ

//unstuck - przenosi Cię na górę, w pierwsze wolne miejsce (np. jak jesteś w ścianie).

//ascend - przenosi cię 1 poziom w górę.

//descend - przenosi cię 1 poziom w dół.

//thru - przenosi cię przez ścianę, na którą patrzysz.

//j - przenosi cię tam, gdzie patrzysz.

//ceil - przenosi Cię pod sufit, stawia blok szkła pod tobą.

//up <ilość> - przenosi cię o daną liczbę kratek w górę, stawiając pod tobą szkło.

ZAZNACZANIE

//wand - daje nam magiczną różdżkę (drewnianą siekierkę).

//ToggleEditWand - włącza, bądź wyłącza działanie różdżki.

//sel <tryb> - zmienia tryb zaznaczania.

//sell - czyści zaznaczenie.

//pos1 - zaznacza 1 punkt zaznaczenia w miejscu gdzie stoisz.

//pos2 - ustawia 2 punkt (bądź każdy kolejny) zaznaczenia w miejscu gdzie stoisz.

//hpos1 - ustawia 1 punkt zaznaczenia w miejscu na które patrzysz.

//hpos2 - ustawia 2 punkt (bądź każdy kolejny) zaznaczenia w miejscu na które patrzysz.

//chunk - zaznacza chunk na którym się znajdujemy.

//shift <ilość> [kierunek] - przesuwa zaznaczenie o daną ilość kratek w kierunku w który jesteś zwrócony (wybranym kierunku).

//expand <ilość> [kierunek] - powiększa zaznaczenie o daną ilość kratek w kierunku w który jesteś zwrócony (wybranym kierunku).

//expand <ilość> <ilość w drugą stronę> [kierunek] - powiększa zaznaczenie w dwie strony (np. góra i dół) w wybranym kierunku.

//expand vert - powiększa zaznaczenie maksymalnie w pionie (od 1 do 255 kratki).

//contract <ilość> [kierunek] - zmniejsza zaznaczenie o daną ilość kratek w kierunku w który jesteś zwrócony (wybranym kierunku).

//contract <ilość> <ilość w drugą stronę> [kierunek] - zmniejsza zaznaczenie w dwie strony (np. góra i dół) w wybranym kierunku.

//outset <ilość> - powiększa zaznaczenie o daną ilość kratek w każdą stronę.

//inset <ilość> - zmniejsza zaznaczenie o daną ilość kratek w każdą stronę.

//size - wyświetla rozmiar zaznaczenia, liczbę z ilu bloków się składa.

//count <blok> - wyświetla ile danych bloków jest w zaznaczeniu.

//distr - wyświetla listę z jakich bloków się składa zaznaczenie oraz w jakich ilościach.

//limit <limit> - zmienia limit edycji bloków (jeśli damy -1 mamy nieskończony limit bloków)

HISTORIA

//undo [ilość] - cofa ostatnią czynność.

//redo [ilość] - ponawia ostatnie cofnięcie.

/clearhistory - czyści historię.

SCHOWEK

//copy - kopiuje zaznaczenie.

//cut - wycina zaznaczenie oraz kopiuje do schowka.

//rotate <ilość stopni> - obraca zaznaczenie ze schowka.

//flip [kierunek] - obraca zaznaczenie (odbicie lustrzane) w danym kierunku.

//paste [-s] [-a] - wkleja to co mamy w schowku (względem nas w tym samym miejscu).

/clearclipboard - czyści schowek.

SCHEMATY

//schematic list - wyświetla listę schematów.

//schematic save <nazwa> - tworzy schemat z tego co mamy w schowku.

//schematic load <nazwa> - wczytuje schemat do schowka (ważne są wielkości liter).

//schematic delete <nazwa> - usuwa schemat.

EDYTOWANIE ZAZNACZENIA

//set <blok> - zamienia wszystkie bloki w zaznaczeniu na dany blok.

//walls <blok> - tworzy ściany dookoła zaznaczenia.

//line <blok> [wielkość] - tworzy przekątną w zaznaczeniu (działa tylko na //sel cuboid).

//curve <blok> [wielkość] - tworzy linię po zaznaczeniu (działa tylo na //sel convex).

//center <blok> - wyznacza środek zaznaczenia.

//replace <blok> - zamienia wszystkie bloki (prócz powietrza) w zaznaczeniu na dany blok.

//replace <z bloku> <na blok> - zamienia dany blok na inny w zaznaczeniu.

//outline <blok> - obudowuje zaznaczenie danym blokiem.

//faces <blok> - tworzy w zaznaczeniu podłogę, ściany i sufit.

//overlay <blok> - okrywa zaznaczenie danym blokiem.

//naturalize <blok> - unaturalnia teren.

//smooth - wygładza zaznaczenie.

//regen - regeneruje zaznaczenie (stan jaki mial swiat na poczatku).

//forest <typ> - tworzy las w zaznaczeniu.

//stack <ilość> [kierunek] - duplikuje zaznaczenie daną ilość razy w kierunku w który się patrzymy.

//move <odległość> [kierunek] - przenosi zaznaczenie o daną ilość kratek w kierunku w który się patrzymy

//setbiome <biom> - zmienia biom w zaznaczeniu.

//hollow - tworzy dziurę w zaznaczeniu pomijając wszystkie dziury/jaskinie (je zostawia z 1 warstwą bloków).

//flora - tworzy rośliny w zaznaczeniu (zależne od podłoża, np. trawa, czy kaktusy)

TWORZENIE

//hsphere <blok> <wielkośćA>[<wielośćB>,<wielośćC>] - tworzy pustą kulę.

//sphere <blok> <wielkośćA>[<wielośćB>,<wielośćC>] - tworzy pełną w środku kulę.

//hcyl <blok> <promień> [wysokość] - tworzy pionowy pusty cylinder ('obręcz').

//cyl <blok> <promień> [wysokość] - tworzy pionowy cylinder ('koło').

//hpyramid <blok> <wielkość> - tworzy pustą piramidę.

//pyramid <block> <wielkość> - tworzy wypełnioną piramidę.

//fillr <blok> <promień> [głębokość] - tworzy półkulę (jeśli damy mniejszą głębokość od promienia, będzie od spodu ucięta).

EDYTOWANIE TERENU

//fill <blok> <promień> [głębokość] - wypełnia dziurę.

//pumpkins [wielkość] - tworzy 'las' dyń.

//forestgen [wielkość] [typ] [gęstość] - tworzy las.

/removeabove [rozmiar] [wysokość] - usuwa wszystkie bloki nad głową (możemy też ustalić do jakiej wysokości).

//removebelow [rozmiar] [głębokość] - usuwa wszystkie bloki pod stopami (możemy też ustalić do jakiej głębokości).

//drain <promień> - wysusza wodę/lawę w której się znajdujemy.

//fixlava <promień> - naprawia zbiornik lawy, w którym się znajdujemy

//fixwater <promień> - naprawia zbiornik wody, którym się znajdujemy.

//ex [promień] - gasi ogień.

//snow [promień] - ośnieża teren oraz zamraża wodę.

//thaw [promień] - usuwa śnieg oraz zamienia lód w wodę.

//green [promień] - zamienia dirt w trawę.

//replacenear <rozmiar> <id z bloku> <id na blok> - zamienia w danym rozmiarze dany blok na inny.

//removenear <blok> [rozmiar] - usuwa dany blok z okolicy.

//butcher [promień] - zabija moby w okolicy.

//remove <rodzaj> <promień> - usuwa określone byty w danej okolicy.

SUPER KILOF

// - włącza/wyłącza działanie super kilofa

//sp single - tworzy kilof, który niszczy wszystko 1 kliknięciem (itemy wypadają).

//sp area <wielkość> - włącza tryb areny (niszczy wszystkie takie same bloki w obrębie wielkości).

//sp recur <wielkość> - włącza tryb rekursywny (niszczy wszystkie 'połączone' takie same bloki w obrębie wielkości).

NARZĘDZIA

//cycler - ustawia narzędzie do zmieniania bloków(?).

//deltree - ustawia narzędzie do usuwania latających drzew.

//tree [typ] - ustawia narzędzie do tworzenia drzew.

//repl <blok> - ustawia narzędzie do podmieniania bloków.

//lrbuild <blok pod lpm> <blok pod ppm> - ustawia narzędzie do budowy.

//floodfill <blok> <wielkość> - ustawia narzędzie do podmieniania bloków.

//farwand - ustawia narzędzie do dalekiego ustawiania punktów (tylko 1, drugi działa tylko po kliknięciu na blok)

//none - wyłącza narzędzie.

PĘDZLE

//br butcher <zasięg> - włącza pędzel do zabijania mobów.

//br clipboard - włącza pędzel do wklejania (małych rzeczy) ze schowka.

//br cyl <blok> [wielkość] [wysokość] - włącza pędzel do robienia cylindrów.

//br ex [zasięg] - włącza pędzel do gaszenia ognia.

//br gravity [zasięg] - włącza pędzel działający na bloki jak przyciąganie grawitacji.

//br forest <kształt> <wielkość> <gęstość> <typ> - tworzy pędzel do robienia lasu.

//br lower <kształt> <wielkość> - włącza pędzel do robienia wgłębień.

//br paint <kształt> <wielkość> <gęstość> <funkcja> <inne> - włącza pędzel malowniczy.

//br raise <kształt> <wielkość> - włącza pędzel do wypiętrzania gór.

//br set <kształt> <wielkość> <blok> - włącza pędzel setujący.

//br smooth [wielkość] - włącza pędzel wygładzający teren.

//br sphere <blok> [wielkość] - włącza pędzel tworzący kulę.

//br apply <kształt> <wielkość> <funkcja> <inne> - włącza pędzel setujący (inaczej xd).

/size <wielkość> - zmienia wielkość pędzla. 

/mat <blok> - zmienia materiał pędzla.

/none - wyłącza działanie pędzla.

INNE

/biomelist - wyświetla listę dostępnych biomów.

//fast - włącza/wyłącza tryb szybki (przydaje się np. przy setowaniu portali)

//searchitem <id/nazwa> - szuka item po nazwie/id z listy itemów w minecrafcie.

7. W którym stylu budowania czujesz się najlepiej a w którym najgorzej?[Dlaczego?]: Najlepiej czuje się w stylu średniowieczny wiktoriański steampunk a nie nawidze nowoczesnego poniewaz nie lubie prostych budynkow cenie w budynkach dużo szcegółów i rozwiniętej architektury

2015-09-14_23.05.14.png

2019-12-23_12.04.07.png

2019-09-18_20.22.11.png

2015-03-19_20.17.20.png

//odrzucam - zbyt mała ilość godzin na serwerze

Edytowane przez KKirito
  • Superka 5
  • Wow 1
Odnośnik do odpowiedzi

Muj nick franek5431 muj wiek to 15 nie umiem ładnie budowac moja zdolnośc oceniam na 7/10 ja z komendami ma problem ale trohe umiem ja się bardo umiem budowac z drewna dąbowego a z betony mi śie nieudaje

//odrzucam - brak ss budowli, zbyt mała ilość godzin na serwerze 

Edytowane przez KKirito
Odnośnik do odpowiedzi