Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Natychmiastowe wprowadzenie, funkcji, że zarejestrowane na jednym ip - może wejść z tylko tego

Sz15s

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): Sz15s
Propozycja dotyczy (tytuł): Dodanie funkcji, że rejestrowane konto na 1 ip, może sie rejestrować tylko z tego ip
Opis propozycji: Dodanie opcji (domyślnie włączonej, możliwej do wyłączenia w /ustawienia), że zarejestrowane konto na 1 ip, może się logować tylko z tego adresu,  ponieważ ktoś zaczął sobie robić "żarty", logując się jako dowolny nick, oraz wyzywając administrację na /pomoc, co skutkuje karą nie dla sprawcy, a dla właściciela konta (Rain45), takie coś nie wymaga nawet podania hasła, a znowu konta afk nie można zostawić na 24h non stop, ponieważ byłoby to dość kosztowne, a sam regulamin tego zabrania, co tak naprawdę broni samego sprawcę. Nie widzę sensu na pisanie osobnego wątku o tym, ponieważ jest to powiązane z pierwszą częścią propozycji -  najwyższa możliwa kara, dla takich śmieszków
Dodatkowe SS'y: ...

• Nie ośmieszaj się 1

40 minut temu, SiadamZeZlosci napisał:

ale że co? osoba znała jego hasło do konta i sie na nie zalogowała? do odrzucenia, zbędna opcja która niczego by nie ułatwiła

Nie, nie znała.  Niestety nie mogę napisać, jak to zrobić, ponieważ by sie dużo wiecej takich sytuacji porobiło

• Administrator
Admin

Do odrzucenia, powody u @Bartek

• Superka 1

image.png

jestem na nie, bo czesto ostatnio korzystam z transferu danych z karty sim w telefonie która mi ułatwia granie czy wgl wejscie na serwer, bo upc odwala maniane i nie idzie niczego czasem zrobic, a jak by twoja propozycja byla wprowadzona to nie mialbym jak wchodzic na serwer a pewnie n tylko ja mam taką sytuacje + mam dosc czesto nagłe sytuacje gdzie musze z dnia na dzien byc gdzies indziej przez co ip sie zzmienia (SZOK) nei iem srory ze tak chaotycznie ale n umiem tego poukladac

Edytowane przez Klusek

W dniu 19.10.2021 o 16:19, Bartek napisał:

beznadziejna opcja, nie moznaby bylo wchodzic z chociazby telefonu i niektorzy maja zmienne ip wiec do definitywnego odrzucenia

Można by było- gdybyś przeczytał uważnie, to byś zrozumiał, że tą opcje można by było w późniejszym czasie wyłączyć, to czy ktoś zostawi to włączone, to już jego decyzja

"niektórzy mają zmienne ip" - VPN? z tego co wiem, VPN jest karany tak samo jak mk, chyba że mnie coś ominęlo

10 minut temu, Sz15s napisał:

Można by było- gdybyś przeczytał uważnie, to byś zrozumiał, że tą opcje można by było w późniejszym czasie wyłączyć, to czy ktoś zostawi to włączone, to już jego decyzja

"niektórzy mają zmienne ip" - VPN? z tego co wiem, VPN jest karany tak samo jak mk, chyba że mnie coś ominęlo

Mylisz pojęcia. Zmienne IP, a VPN to dwie różne kwestie.

Posiadając Internet u niektórych dostawców usług internetowych (np. modem na kartę, FunBox/Neostrada), otrzymuje się adresy IP z pewnej puli, nie masz ich przydzielonych na stałe, zmieniają się co jakiś czas. Niektóre osoby w takiej sytuacji nie mają innej możliwości, jak zmianę dostawcy. Tylko, że to też nie zawsze jest możliwe, w zależności od miejsca zamieszkania, ceny usług itd. Nie ma w tym nic nielegalnego.

Edytowane przez Dejwys
  • Superka 1

4 minuty temu, Dejwys napisał:

Mylisz pojęcia. Zmienne IP, a VPN to dwie różne kwestie.

Posiadając Internet u niektórych dostawców usług internetowych (np. modem na kartę, FunBox/Neostrada), otrzymuje się adresy IP z pewnej puli, nie masz ich przydzielonych na stałe, zmieniają się co jakiś czas. Niektóre osoby w takiej sytuacji nie mają innej możliwości, jak zmianę dostawcy. Tylko, że to też nie zawsze jest możliwe, w zależności od miejsca zamieszkania, ceny usług itd. Nie ma w tym nic nielegalnego.

Nie byłem pewny a więc dodałem "?" a więc nie pomyliłem pojęć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...