Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Zwiększenie wysokości renderowania mapy na serweże

Cartier

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): Cartier2 
Propozycja dotyczy (tytuł): Zwiększenie wysokości  renderowania mapy na serweże
Opis propozycji: Zauważyłem, ża mapa działek, która jest 
dostępna na stronie 
👑 RealCraft 🌍 pokazuje bloki jedynie do (około) 170 kratek wysokości. 
Z posród kilkaset działek na serweże jedynie kilkadziesiąt z nich ma budowle 
zdecydowanie przekraczającące ponad 170 krtatek wysokości. Pewnie niektórzy z nich w tym ja chcą 
widzieć swoje konstukcje w swojej całej okazałości, dla tego proszę o podniesienie bariery generowania
kratek z (około) 170 do maksymalnej wysokości w grze (w tym wypadku jesto to 256 kratek wysokości). 

• Administrator
Admin

Generalnie spoko pomysł, ale trzeba też pomyśleć o tym ,że jak będziesz miał budowle na takiej wysokości to zasłonisz dwie działki obok ciebie, które akurat będą na mapie ukazane za tobą. Można byłoby dodać funkcje oglądania mapy działek z różnych stron i pod różnym kątem, chyba ,że jest już taka opcja a ja jestem zbyt głupiXD

jak na razie neutral

• Like 2

image.png

• 5 tygodni później...

Propozycja została odrzucona!

Renderowanie mapy na stronie serwera nie może zostać zwiększone, ponieważ w momencie, w którym ktoś zbuduje wielkiego kloca do 256 kratki zasłania on pół mapy i nie widać pozostałych działek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...