Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

"Ministerstwa"

grzechx12

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): grzechx12
Propozycja dotyczy (tytuł): "Ministerstwa"
Opis propozycji: 

Od kilku dni na nowo rozpocząłem przygodę z RealCraftem. Przypomniało mi się ostatnio, jak prowadziłem na serwerze kiedyś Ministerstwo Rolnictwa i Ochrony Środowiska. Wtedy to pomagałem rolnikom, miałem swoją radę do spraw rolnictwa i ochrony środowiska, wykonywałem dotacje dla rolników i sprawdzałem, czy są one wykorzystywane na cele, na które je przeznaczyłem. I myśląc o tym, stwierdziłem, że chciałbym się podzielić z wami pewną propozycją. Mam na myśli stworzenie na serwerze takich oto ministerstw, do których to gracze z różnych zawodów mogliby się zwracać o pomoc, o jakieś pomoce finansowe itp. Mam kilka propozycji na takie ministerstwa:

- Ministerstwo Rolnictwa, Rybactwa i Leśnictwa

- Ministerstwo Górnictwa i Rzemiosła

- Ministerstwo Alchemii

I oczywiście różne inne, które zaspokajałyby potrzeby graczy. Zdaję sobie sprawę z tego, że byłoby to ogromne przedsięwzięcie, ale czemu by nie spróbować! Oczywiście wiem, że od pomocy graczom jest administracja, ale wątek ministerstw wydaje mi się ciekawą alternatywą i ciekawym urozmaiceniem gry. Oczywiste jest, że urzędy ministrów sprawowaliby administratorzy, ale również może znaleźliby się gracze godni zaufania i poleceni przez graczy na te stanowiska. Taka osoba musiałaby spędzać trochę czasu na serwerze, ale jeżeli jest wiernym graczem, nie sprawi to mu to problemu. Chciałbym zaznaczyć, że ministerstwa takie działałyby podobnie jak te prawdziwe. Wydaje mi się, że może to stanowić pewnego rodzaju funkcję edukacyjną dla młodych ludzi, którzy poprzez grę będą zaznajamiali się z funkcjonowaniem urzędów itd. W mojej opinii byłoby to ciekawe rozwiązanie na urozmaicenie gry i relacji między graczami. Wiem, że opis jest napisany ogólnie, ale chętnie odpowiem na wasze wszelkie pytania dotyczące tej propozycji. Mam nadzieję, że będzie pozytywnie rozpatrzona, mimo swego ogromnego rozmiaru organizacji. 
Dodatkowe SS'y: brak

• Superka 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...