Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

alternatywa CobbleXów - Netherraxy

Sz15s

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): Sz15s
Propozycja dotyczy (tytuł): Dodanie alternatywnej wersji dla CobbleXa - NetherraXy
Opis propozycji: W "normalnym" świecie są dostępne cobblexy, tworzy się je z 9 staków cobble - a co jeśli by dodać coś podobnego ale w wersji netherowej? samego mechanizmu raczej nie trzeba wyjaśniać, bo raczej każdy wie co to są cobblexy, natomiast netherraxy (lub inna nazwa, ta powstała jedynie w celu aby było wiadomo o co chodzi) by posiadały w itemach które można zdobyć je otwierając - itemy z netheru/przydatne w tym świecie, np. w  nowych niespodziankach do zzdobycia byłyby np. scrapy netherytu, sztabki złota, krzesiwa, obsydian, "skrawki" złota, oraz to co można znaleźć przy ruinach portalu.

Dodatkowo najcenniejszym itemem bylyby czaszki szkieleta, beacon oraz gwiazda potrzebna do stworzenia go. oczywiście nie jest do pełna lista - ponieważ nie wiadomo czy się to przyjmie,

do stworzenia 1 cobblexa potrzebne by były np. 8 staków netherracku + 1 brodawka, brodawka na środku a netherrack w pozostałych polach

Szanse na te najcenniejsze przedmioty byłyby oczywiście bardzo niskie (0,001%) gdyż netherrack jest bardzo łatwo pozyskać
Dodatkowe SS'y: ...

Edytowane przez Sz15s

3 minuty temu, Bartek napisał:

jestem za zaakceptowaniem, natomiast bez tych lepszych nagród, takich jak beacon. pozdrawiam, ciekawy pomysl

Popieram Tą wersję,

Z cobblexu nie dropią takie itemy, czemu miałaby z tego dropić.

Cytat

do stworzenia 1 cobblexa potrzebne by były np. 8 staków netherracku + 1 brodawka

Po co ta dodatkowa brodawka, do cobblexu wystarczy cobble, niech tu wystarcza netherrack.

• Superka 1

jestem na tak. Z tym, że np. scrapy powinny być mega rzadko jak 6/3/3 a reszta nagród powinna dotyczyć tylko rzeczy z netheru. 

Edytowane przez karo.
  • Like 1

jestem małpa i mam stado goryli
- - -

image.png.917f9ae36c7c84d1ad3eb0e999321c24.png

Jestem na tak, lecz nie należy zapomnieć o tym, że netherrack kopany kilofem z wydajnością 5 jest kopany tak szybko jak stone kopany wydajnością 6😉. Myślę, że należy wziąć to pod uwagę 😄  

1698233994_ezgif.com-gif-maker(1).gif.28e8b1d60ad735cacd106687cdb0748a.gifezgif.com-gif-maker.gif.bdd7693358f0907062dba116f1631cd7.gif

17.01.2021💔

200 §3 kk Dz.U.2020.1444

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...