Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Zbieranie plonów

Dejwys

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): Dejwys
Propozycja dotyczy (tytuł): Zbieranie plonów
Opis propozycji: Jeżeli jest taka możliwość i reszcie wydaje się to logiczne to proponowałbym, aby plony (trzcina/marchewka itp.) zebrane za pomocą narzędzi czy też ręki automatycznie wpadały do ekwipunku. Tak jak to jest w przypadku bruku.

Chodzi o to, że podczas zbierania plonów, spadają one na ziemię. Przy dużej farmie robi się kłopot, bo trzeba potem chodzić i zbierać je do ekwipunku. Nieraz zdarzyła mi się też sytuacja,

że gdy leżały na ziemi, a ja nie zdążyłem ich zebrać to były one kasowane przez funkcję automatycznego kasowania wyrzuconych przedmiotów, przez co byłem stratny.

Rozumiem, że dałoby radę to rozwiązać za pomocą systemu wodnego, aczkolwiek może się zdarzyć taka sytuacja jak wyżej podana. Do tego taka opcja będzie pomocna nowym graczom, którzy na początku zbierają plony tą konwencjonalną metodą. 

Oczywiście nie powinno to ingerować w pracę automatycznych farm (redstone) w jakikolwiek sposób. 

Myślicie, że to dobry pomysł? Widzicie jakieś minusy wprowadzenia takiej propozycji?
Dodatkowe SS'y: [nie potrzebne]

• Like 1

Nie pamiętam, ile razy mi skasowało plony, które sobie leżały na ziemi w oczekiwaniu, aż je podniosę i zgadzam się z tym, iż będzie, to ukłon w kierunku nowych graczy, którzy mogą się zniechęcić, gdy podczas zbierania plonów zostaną one usunięte, więc jestem za zaakceptowaniem.

• Like 1

1327915121-U74000.jpg

9 godzin temu, ArcziO napisał:

Nie pamiętam, ile razy mi skasowało plony, które sobie leżały na ziemi w oczekiwaniu, aż je podniosę i zgadzam się z tym, iż będzie, to ukłon w kierunku nowych graczy, którzy mogą się zniechęcić, gdy podczas zbierania plonów zostaną one usunięte, więc jestem za zaakceptowaniem.

Nic dodać nic ująć, jestem za!

• Like 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...