Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

JEREDEK

Wyróżnione odpowiedzi

Nick zbanowanego: JEREDEK
Nick Administratora, który banował: xKitka
Długość bana: zawsze
Kiedy to się stało?: teraz (17:20, 13.10.21)
Opis sytuacji: Wszedłem na serwer, i natychmiast zostałem zbanowany za nick niezgodny z regulaminem. Nie mogę nawet go nigdzie znaleźć.
Screen bana: https://imgur.com/FVEESoX

Edytowane przez JEREDEK

Godzinę temu, xKitka napisał:

image.png

Twój nick jest napisany dużymi literami, ma 7 znaków. 

Właśnie dlatego jest niezgodny z regulaminem. Mam nadzieję że wyjaśniłam sprawę, pozdrawiam

Naciągany ten powód.... Przecież ten punkt regulaminu ma się nijak do nazwy gracza.

"Pisanie[...]" sugerowałoby, że ten punkt tyczy się pisaniu na czacie, do tego w nawiasie występuje informacja - "50% wiadomości[...]" co tym bardziej powinno upewniać. Nazwa gracza nie jest wiadomością, jak dla mnie ban wyjęty z miejsca gdzie światło nie dochodzi.

Pytanie, czy nastąpiła nadinterpretacja punktu regulaminu przez administratora, czy próba zbanowania użytkownika "na siłę" z jakiegoś powodu.

Tym bardziej, że nazwa gracza jest po prostu normalna.

Do tego w taryfikatorze maksymalna kara za złamanie tego konkretnego punktu to Upomnienie, a nie Blokada, więc ogólnie niezły fail. 😄 

Cytat

*Zarząd Serwera może wyjść poza ramy czasowe, wydać zezwolenie lub nadać inną karę niż przewiduje Taryfikator jeżeli uzna to za stosowne.

Można się wytłumaczyć tą gwiazdką, tyle że z tego co napisał autor tematu został on natychmiastowo zbanowany, nawet nie dostał szansy na jakąkolwiek reakcję.

Jestem za odblokowaniem.

Edytowane przez Dejwys
Kosmetyka

Dobra w taryfikatorze występuje blokada za Nick wylgarny, rasistowski itp w regulaminie nie znalazłem nic na temat nicku prócz tego że zmieniając nick musisz to zgłosić. Tak więc według mnie kitka trochę zbyt rygorystycznie podchodzi do tematu 🙂

Za zaakceptowaniem 

2021-11-03_19_58_38.png.3da78e422a7512b84defa75e572c77e6~2.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...