Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

naprawa pvp

exe_maks

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: exe_maks
Propozycja dotyczy: naprawienia pvp
Opis propozycji: to co sie teraz dzieje na pvp, to jest masakra. nie ma antycheata, wiec dzieciaczki na macro wbijaja sie na pvp zabija osoby i mysla ze sa fajne. taki gracz se lata na odpale 1 dzien, bo oczywiscie brakuje administracji. np. taki poczatkujacy gracz, robil se seta 10 godz wchodzi na pvp i zabija go odpal i itemkow nie ma. Wiec dodanie dobrego antycheata pomoglo by w tej sytuacji. przez to tez spada ilosc graczy na serwerze. A jak taki odpalek dostanie bana, zara wbija na mk i ta sama historia.po 2, zepsuta sa koxy itp. i jeszcze jeden wielki problem, gracze wyrzucaja 10 perel w kilka stron swiata i ich nie ma, nie mozna tego naprawić zeby 1 na 15 sekund? czekam na to od 1,5 edycji.... i tez odrzucanie, sa takie sytuacje ze jak dam perelka np na dach domku, to czasami mnie od niego odrzuca. pozdrawiam 😄 
Dodatkowe SS'y: nie trzeba

Edytowane przez exe_maks
  • Superka 1
  • Like 1
  • Thinking 2

Bez_tytuu.png

Do odrzucenia 

Pisałem już taka propozycje i została ona odrzucona. 

Prawdopodobnie jest na BL propozycji. 

Po za tym gdyby taki antycheat był to ty i połowa twoich znajomych by miała bana. 

• Superka 2
  • Haha 1
  • Nie ośmieszaj się 1

05.04.21r [*]

222.png

Na Tak. Ostatnio przygotowywałem sie troche do pvp, potki itd, łącznie miałem w eq itemy warte 200k a zabił mnie gość na macro (50cps minimum) bił tak że ziemii nie mogłem dotknąć + byłem na shifcie co już daje mocno do myślenia. Nie wspomnę o tym, jak ciężko było odzyskać itemy bo nie zrobiłem ssów, zakładając że taki początkujący gracz zrobi sobie jednego chociaż i weźmie z 5 koxów no to sorry, ale to mega zniechęca do serwera. Poza tym wystarczy spojrzeć chociażby na to co było kilka mies temu, 500-700 osób w jednym momencie sie utrzymywało 8-23, a teraz jest po 200 osób..i to, że były zdalne nie ma znaczenia, bo po 15-16 dalej było to 400 osób minimum (w pojedyńczych przypadkach spadało do 350) co jest naprawde niezłym wynikiem.

• Superka 1
  • Nie ośmieszaj się 1

Dodatkowo dodam słowa @mordensoldier124

Takie rozwiązanie na pewno zmniejszyłoby problem z graczami, którzy używają niedozwolonych modyfikacji. Pamiętajmy jednak, że łącząc się z serwerem, podczas tzw. "handshake" nasz klient wysyła serwerowi pakiety i to właśnie klient wybiera, jakie pakiety wysyła. Większość niedozwolonych modyfikacji, czy klientów nie podaje w takim pakiecie, jak na tacy, informacji o tym, że jest to przykładowo Wurst, czy Huzuni, byłby to głupi ruch ze strony twórców takich programów.

Z tego co słyszałem, to Forge podczas tzw. "uścisku dłoni" z serwerem wysyła pakiety z listą aktualnie używanych przez nas modów. Problem w tym, że twórca takiego moda może w prosty sposób zmienić wysyłaną wiadomość i zamiast np. "KillAura" wyśle "Schematic", czy inne rzeczy.

Bądźmy totalnie szczerzy - gdyby istniało takie rozwiązanie, to wydaje mi się, że silniki minecraft miałyby wgrane zabezpieczenia przeciwko logowaniu się z cheatami.

Edytowane przez kamileq27
  • Superka 1

05.04.21r [*]

222.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...