Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Dodanie tabliczki na warp regulaminy

zabsong

Wyróżnione odpowiedzi

• HeadAdmin
HeadAdmin

Twój nick (z serwera): Zabsong
Propozycja dotyczy (tytuł): Dodanie tabliczki na warp regulaminy
Opis propozycji: Jako, że prawdopodobnie po raz kolejny zaczął się wysyp banów za multikonta, dla osób grających na jednym IP a nie będących multikontami, tylko kontami rodziny/związków chciałbym  zaproponować dodanie tabliczki informującej o tym, że do grania na jednym ip przez kilka osób konieczne jest napisanie postu w odpowiednim dziale. Większość osób pobieżnie czyta regulamin znajdujący się na /warp regulamin, nie wspominając o czytaniu pełnego regulaminu na forum (ta, na forum dopiero się zagląda, gdy zaczynają się kłopoty), a tabliczka o zakazie posiadania więcej niż jednego konta nie wystarcza, aby ludzie zrozumieli że to właśnie o takie przypadki też chodzi. Myślę, że taka tabliczka pozwoli choć części (tej myślacej) społeczności RCeka uniknąć niepotrzebnego zawracania głowy i sobie i ADMinistracji, a także wzajemnego posądzania o pochopne bany i zniechęcania ludzi do grania na serwerze (myślę, że cześć banów ma taki skutek). Pozdrawiam i zachęcam do wypowiadania się , Żappka
Dodatkowe SS'y: myślę że nie trzeba

• Superka 2

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

Jestem za zaakceptowaniem

Absolutnie zgadzam się z pomysłodawcą co do tego, że większość graczy nie czyta regulaminu lub robi, to przelotem nie zdając sobie sprawy z tego, jakie mogą wyniknąć potem kłopoty z powodu słabej znajomości zasad, które panują na serwerze lub całkowity brak owej wiedzy na temat przepisów, a dodanie jednej czy dwóch tabliczek może ułatwić grę nowym użytkownikom i zminimalizować ilość ban-ów za MK podczas, gdy w rzeczywistości są to dwie różne osoby.

• Superka 1

1327915121-U74000.jpg

Godzinę temu, zabsong napisał:

Myślę, że taka tabliczka pozwoli choć części (tej myślacej) społeczności RCeka uniknąć niepotrzebnego zawracania głowy

ahh, obrażanie części społeczności i uważanie większości jako "głupiej", tylko dlatego, że nie weszła na forum i nie przeczytała regulaminu na nim się znajdującego. Myślę że takie kategoryzowanie ludzi jest poniżej średniej, ale za propozycją to się zgodzę jak najbardziej. Wątpię by było to celowe wprowadzanie ludzi w zakłopotanie, ale o takich rzeczach to Administracja powinna najpierw pomyśleć, zanim zabiorą się za banowanie użytkowników, zresztą, nie chciałbym nic mówić, ale co do zniechęcania graczy, nawet z administracją nie trzeba mieć kontaktu, wystarczy wejść na serwer i od razu człowiek spotka się z przyjemnym powitaniem w stylu: "utkaj się albo ja ciebie utkam" albo "sypiam z twoją mamą" lub inne tego typu wyrażenia, lecące ze strony innych graczy, którzy najczęściej myślą, że skoro wydali pieniądze i kupili VIPa, mogą robić co im się żywnie podoba.

Zamiast nowej tabliczki na /warp regulamin (co zniszczyłoby symetrie ściany, na której znajduje się Regulamin) postanowiłem dodać hologram na /spawn, który będzie widoczny dla każdego, tuż po rejestracji na naszym serwerze. Propozycja (po części) zaakceptowana.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...