Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Ujednolicenie/ograniczenie kolorów na chacie w grze

Joergen1402

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): Joergen1402
Propozycja dotyczy (tytuł): Ujednolicenia kolorów na chacie tak by był czytelniejszy (lub ograniczenia związane z używaniem kolorów).

Opis propozycji: Chciałbym zaproponować/zasugerować wprowadzenie jakichkolwiek ograniczeń odnośnie używanych kolorów podczas pisania na chacie.

Ja rozumiem ideę kolorowego tekstu zamiast białego, ale powiedzcie mi czy takie coś jak na poniższym screenshocie w ogóle się wyróżnia? Wyróżnia to się kolor czarny na białym tle, a nie 10 wiadomości z rzędu we wszystkich dostępnych kolorach.

To jest jeden wielki syf i mix 10 kolorów. Fakt, że /ignore nie działa i nie da się blokować największych spamerów wolę już przemilczeć.

Sugeruję wprowadzenie jakiegokolwiek automatycznego ograniczenia w tej kwestii. Przykładowo wiadomości kolorowe nie mogłyby się składać z więcej niż jednego/dwóch kolorów na wiadomość. Dodatkowo można by też ujednolicić kolory powiadomień serwerowych, bo obecnie każdy gracz z pakietem pisania ogłoszeń może sobie pisać w tym samym kolorze co info o usuwanie itemów, info o licytacjach lub dowolna inna rzecz, bo jedyny zarezerwowany kolor to czerwony dla adminów i to tyle.

Możliwości jest wiele, można też równie dobrze ograniczyć liczbę posiadanych kolorowych wiadomości albo wprowadzić ograniczenie jak często pojedynczy gracz może używać kolorów na chacie (przykładowo nie więcej niż raz/30min).

Myślę, że byłoby to również przydatne dla samych zainteresowanych kolorowym pisaniem, bo obecnie w ciągu dnia napisanie reklamy sklepiku/vw w kolorze białym/szarym bardziej się wyróżnia niż ta cała syfiarka paleta barw (a miało być przecież na odwrót XD).

Poniżej przykładowy SS z dzisiaj:

Dodatkowe SS'y: ...chat.jpg.678aa90e8d93527204adba58a705f8b5.jpg

• Like 1

Jestem za wprowadzeniem jakiegoś ograniczenia, właśnie coś w stylu 2 kolory na wiadomość albo limit czasowy na pisanie kolorem. Ostatnio jak się ogłaszam to specjalnie daje szary kolor bo obecnie to on się najbardziej wyróżnia xD

dua-lipa-mood (1).gif

Jestem na tak 

Według mnie lepiej było by wprowadzić ograniczenie wysyłania kolorowych wiadomości do np. 1 na 2 minuty, niż ograniczenie dotyczące maxymalnie 2 kolorów w jednej wiadomości.

Edytowane przez ZOORtheKID

Na tak, faktycznie ciężko się niekiedy skupić i specjalnie trzeba czytać cały czat by nie pominąć wiadomości, na którą czekamy. Ograniczenie do dwóch kolorów jednocześnie w 1 wiadomości spokojnie by wystarczyło.

• Administrator
Admin

A ja jestem niestety na nie.

Nie powinno być żadnego limitu pisania na kolorowo, bo to po prostu jest głupie. Niektórzy gracze po prostu nie wiedzą jak odpowiednio dobierać kolory, aby tekst był dobrze czytelny i schludny. Ja na tej edycji pracuję nad dużym projektem i zrobienie limitu uniemożliwi mi prowadzenie tego.

W dniu 11.09.2021 o 14:17, Joergen1402 napisał:

Dodatkowo można by też ujednolicić kolory powiadomień serwerowych, bo obecnie każdy gracz z pakietem pisania ogłoszeń może sobie pisać w tym samym kolorze co info o usuwanie itemów, info o licytacjach lub dowolna inna rzecz, bo jedyny zarezerwowany kolor to czerwony dla adminów i to tyle.

Co do tego zdania, to na serwer wszedł system kolorów RBG, moim zdaniem WSZYSTKIE powiadomienia serwerowe powinny zostać zmienione na inny kolor, np.:
Zamiast:
"Usuwanie wyrzuconych przedmiotów [60 sekund]"
Można było by zmienić na np. kolor 
#BF8DFF np.:
"Usuwanie wyrzuconych przedmiotów [60 sekund]"
Co jest od razu rzucającym się w oczy powiadomieniem. Do tego żaden gracz nie ma uprawnień do pisania hex kolorami.

Przykład:
image.png.50b45ba510c494957552925ea316ca26.png - moim zdaniem wygląda to lepiej.

image.png

Ogólnie moim zdaniem cały czat jest do remake'a. Istotne jest wyodrębnienie informacji important takich jak - usuwanie itemów, licytacje itp. Warto zastanowić się czy co niektórych powiadomień nie wrzucić na pasek górny (tam gdzie pojawia się komunikat o lvl globalnym pracy czy zakupie rangi). Sądzę, że wyczyściło by to czat z niepotrzebnych powiadomień. A propos kolorów poruszonych w danym poście. jestem na NEUTRAL. Wina nie leży głównie po ich stronie, tylko wyodrębnieniu informacji ważnych.

• Superka 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...