Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

na_swuj_sposub

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick: KaroluxProPl4yer
Nick osoby oskarżonej: bqopl
Miejsce wydarzenia: serwer, mapa: działki
Data i godzina wydarzenia: 17:08:2021 godz. 20
Opis sytuacji: gracz o nicku podanym wyżej zaproponował mi 100k za dodanie go do działki. Chciałem sprawdzić czy da mi pieniądze, więc dodałem go. Po chwili ukradł mi podpis. Napisał że odda jeśli dodam go jeszcze raz. Nie miałem tam wartościowych itemów więc dodałem go, a on zaczął kraść rzeczy ze skrzynek. Uważam, że taka osoba powinna zostać zbanowana, bo oszukuje on ludzi i wielu nowych graczy może zostać okradzionych.
Dowody: 

• Sad 1

Już kiedyś była podobna sytuacja, że ktoś proponował dolary za dodanie do działki ale taki zabieg ma na celu raczej oszukać kogoś, więc nie wiem dlaczego dałeś się nabrać na taką prostą i banalną sztuczkę i w dodatku dwa razy. Już pomijając fakt, że nie dodaje się tak ludzi do działki, to masz trochę racji, trzeba karać takich. 

Za zaakceptowaniem 

1327915121-U74000.jpg

Bardzo dobry film dowodowy. Dzięki niemu widzimy cały proces oszustwa przez gracza bqopl. Który pozwoli administracji na ukaranie gracza. Taryfikator kar przewiduje karę od zwrócenia itemów, aż do bana na 3dni. Osobiście zastosowałbym najwyższą karę z taryfikatora, ponieważ to nie było pierwsze oszustwo tego gracza. Na chacie widzimy w pewnym momencie, że jakiś gracz zgłasza że to scam. Może od wyższego bana, gracz oduczy się kraść. 

Jestem za zbanowaniem,

Z poważaniem

Kapselll

• Superka 2

Screenshot_20210818-090229_YouTube.jpg

2 godziny temu, ArcziO napisał:

Już kiedyś była podobna sytuacja, że ktoś proponował dolary za dodanie do działki ale taki zabieg ma na celu raczej oszukać kogoś, więc nie wiem dlaczego dałeś się nabrać na taką prostą i banalną sztuczkę i w dodatku dwa razy. Już pomijając fakt, że nie dodaje się tak ludzi do działki, to masz trochę racji, trzeba karać takich. 

Za zaakceptowaniem 

Wiem że chciał mnie okraść i na wstępie zaznaczam że nie nabrałem się. Chciałem tylko żeby gracz został ukarany banem, a ukradł mi jakieś śmieci, więc nie obchodzi mnie to zbytnio.

• HeadAdmin
HeadAdmin

Przepotężne TAK. Szkoda, że administracja ma w nosie wielokrotne skargi na graczy typu bqpl i trzeba do tego 6min filmiku i poświęcenia itemów z działki, jakkolwiek śmieciowe by nie były, żeby dostarczyć jej niezbity dowód na oszustwo.  Nie wiem, banujecie ludzi za to, że w pw adres innego serwera piszą, czy do znajomego obrazę na Was, która nawet nie jest zgłaszana, a taka osoba chodzi sobie wolno i oszukuje głownie nowych graczy, zniechęcając ich skutecznie do grania na tym jakże pięknym serwerze. Trochę pokręcona logika bo przekaz idzie od Was taki : "no, na pw nie możecie pisać sobie adresów innych serwerów, ale jak jesteście na tyle naiwni, że dodajecie skamera na własną odpowiedzialność do działki to przecież nie musicie tutaj grać i możecie iść na inny serwer (pewnie ten od pw)". Skoro administracja widzi te nasze prywatne wiadomości to również macie łatwy sposób udowodnienia oszustwa, nie trzeba do tego filmików nagrywać. Sorki, że się tak rozpisałem, ale wzięło mnie wyżalenie się 🙂 Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia

• Superka 1

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...