Skocz do zawartości
Drogi Gościu. Nie jesteś zalogowany, bądź zarejestrowany na naszym forum, ale pomimo tego możesz tworzyć wątki i odpowiadać w tematach, z tym że wszystkie Twoje wiadomości będą musiały zostać ręcznie zatwierdzone przez Administratora. Z tego powodu zachęcamy Cię do założenia konta (bądź zalogowania), aby uniknąć tych ograniczeń.

Rzeczy dot. działek

DeagleMaster

Wyróżnione odpowiedzi

Twój nick (z serwera): G2_D3AGLE
Propozycja dotyczy (tytuł): Rzeczy dot. działek
Opis propozycji: Dodanie opcji "Komentowania" działek np. /dzialka (kom/komentarz/comment/com) <Tytuł komentarza> Oraz jezli ktos ma sklep to komenda NP. /działka szukaj <Nazwa Itemu>, które działało by na zasadzie takiej jak na targu, co pozwoliło by na szybsze znalezienie itemu w sklepie na działce
Dodatkowe SS'y: Brak

• HeadAdmin
HeadAdmin

Pierwszy pomysł niestety imo nietrafiony. Na serwerze jest zbyt dużo toksyczności żeby pozostawiać możliwość komentowania działek innym osobom, Wystarczyć powinno /p opis. Drugi pomysł super, aczkolwiek nie wiem czy możliwy do zrealizowania. Na samym targu nie wyszukuje Ci przecież wszystkich itemów. tylko itemy w danej odległości, a odległości między działkami są o wiele większe.

Ale na Tak

Edytowane przez zabsong

2.jpg.fb8f37d4f35cf35defb4d4cc0b5cbde1.jpg

Pomysł z komentarzami na działkach nie jest najlepszym pomysłem jestem w stanie powiedzieć, że jest on niepotrzebny, dlatego że może się zdarzyć, tak jak napisał kolega @zabsong, iż znajdą się toksyczni gracze, którzy będą dodawać niestosowne wpisy. Co do pomysłu z wyszukiwaniem przedmiotów na działce jestem na TAK, ale poszedłbym bardziej w stronę, gdzie po wpisaniu komendy /d szukaj (nazwa przedmiotu), po czym wyskakiwałaby Ci lista działek, na których możesz dany przedmiot znaleźć może się wydawać, że sama idea jest dobra, ale od czego jest chat publiczny, na którym zawsze możesz się zapytać, czy ktoś ma dany item na sprzedaż, no i pozostaje kwestia napisania odpowiedniego skryptu, bo osobiście nie widziałem, żeby jakikolwiek plugin od działek miał funkcję wyszukiwania przedmiotów. Ostatnia kwestia jest taka, że zawsze możesz poświęcić chwilę na targu w poszukiwaniu rzeczy, która Cię interesuje.

Pozdrawiam 

1327915121-U74000.jpg

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...